gebe
  1. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA

    Resimli Manti tarifi

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında ESDE tarafından paylaşıldı.

    resimli manti tarifi manti tarifi yapilisi manti malzemeleri resimli anlatim manti nasil yapilir ev mantisi tarifi burada meleklerrim Merhaba Melekler
    Uzun bir bayram tatilinden sonra tekrar sizlerleyim:) Umarim herkesin Ramazan bayrami guzel gecmistir :)
    Herzamanki gibi ben yine as erdim ve bu sefer canim manti cekti :) Insan gurbette olunca, kimseye ya allah rizasi icin bana bir tabak manti yap canim cekti diyemiyor, elin fransizi ne anlar mantidan :)) hal boyle olunca is yine basa dustu ve kollari sivadim, manti yapmak gercekten sabir isteyen bir is, sabirsizsaniz eger hic koyulmayin derim , yapip pisirip resimlemeyi zor bekledim valla yedim hemen koca bir tabagi:)) Yaninda da daha onceden evde bulunan kornison tursusu vardi onuda yedim :))) ,Simdi gecelim tarifimize;


    IC MALZEMELERI

    300-400 GR kiyma
    2 adet kuru sogan
    Maydanoz
    karabiber
    Pul biber (istege bagli)


    HAMURU ICIN;

    3 Bardak un
    1 tatli kasigi tuz
    ilik su
    1 yumurta (istege bagli, ben koymadim rengini sarimtrak istiyorsaniz sayet)


    SOSU ICIN;
    Yogurt
    Sarimsak
    uc kasik tereyagi margarin yada siviyag
    bir tatli kasigi biber yada domates salcasi
    nane
    pul biber
    karabiber



    YAPILISI;


    Oncelikle mantimizin hamurunu hazirliyoruz, 3 bardak unu genisce bir kaba alip ortasina tuzu ve yavas yavas suyunu ekleyerek yogurmaya basliyoruz, hamurumuz ele yapismayacak kivama gelmeli ve kulak memesinden daha sert olmali....Yogurma islemimiz bitince hamurumuzu uc parca top seklinde boluyoruz ve uzerine nemli bir bez kapatip dinlendirmeye aliyoruz,


    Hamurumuz dinlenirken bu arada biz icini hazirlamaya basliyoruz, Soganlarimizi, maydanozlarimizi minik minik dogradiktan sonra,(varsa robottan gecirebilirsiniz) icerisine arzunuza gore karabiber pul biber ve bir cay kasigi tuz katarak kiymamizla guzelce karistiriyoruz,Ve icimiz hazir....


    Onceden beklettigimiz hamur bezelerimizin ilkini merdane ve un yardimiyla cok inceltmeden, yaklasik yarim cm kalinligina gelene kadar acmaya devam ediyoruz,

    [​IMG]

    istenilen kalinliga gelince, hamurumuzu seritler halinde once yukaridan asagiya dogru sonra yatay olarak kucuk kareler elde edecek sekilde kesiyoruz...Kestigimiz karelerin icerisine hazirlamis oldugumuz kiymamizdan azar azar koyuyoruz...

    [​IMG]


    Butun kesilen karelerin icerisine kiymalari koyduktan sonra tek tek uclarini bohca haline gelecek sekilde yukari dogru kapatiyoruz,ve kapadigimiz mantilari unlu bir tepside bekletiyoruz ( eger unlamazsaniz mantinin hamurlari birbirine yapisir)


    [​IMG]


    Butun mantilarimizin kapama islemini bitirdikten sonra, geliyoruz mantilarimizi haslama kismina,genis ve derin bir tencerede kaynattigimiz suyun icerisine bir tatli kasigi tuz ve istege bagli olarak bir adet et bulyon attiktan sonra, unladigimiz mantilarimizi yavas yavas kaynamakta olan suyumuzun icerisine atip haslamaya basliyoruz, yaklasik kisik ateste 15-20 dk kadar haslanan mantilarimizin cok fazla bekletmeden kevgir yardimiyla servis tabagimiza aliyoruz...


    [​IMG]

    Uzerine sarimsakli yogurdumuzu hazirlayip istenilen oranda dokuyoruz, daha sonra tavada kizdirdigimiz yagin icerisine yine istege bagli salca ve baharatlarimizdan koyup yogurtladigimiz mantigimizin uzerine dokuyoruz, Ve mantimiz servise hazir melekler, Dilerseniz hasladiginiz mantilarin bir kismini degisiklik olsun diye manti salatasi yapabilirsiniz....AFIYET OLSUNNNNNNNN :)


    [​IMG]

     
  2. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir
    Ellerine sağlık esdem..gerçekden oyalayıcı bir yemek senin için dahada bir oyalayıcı olmuş resimlemen fln teşekkürlerrrr:)
     
  3. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Tesekkur ederim nese, evet ugrastirdi biraz ama olsun, mevzu bahis Manti ise Gerisi teferruattir hahaha
     
    melike gunduzalp bunu beğendi.
  4. melike gunduzalp

    melike gunduzalp Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    17 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    107
    Beğenilen Mesajlar:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    izmit
    tesekkur ederim cnm mutlaka yapicam emeyine salik
     
  5. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Ooooh,bak hamarat hanıma :D:D Ellerine sağlık Esde,nefis görünüyor :D:D
     
    ESDE bunu beğendi.
  6. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Sagol adminim , yaptim yedim yaradi hahaha
     
  7. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Olay budur ya, bu yemeğin yanına dünyanın bütün yemeklerini koyun ben yinede mantıyı seçerim, çok başka bir lezzet bu mantı, bizlerlede paylaştığınız için teşekkür ederiz.
     
  8. SaBıR MeLeĞi

    SaBıR MeLeĞi Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    10 Ekim 2008
    Mesajlar:
    973
    Beğenilen Mesajlar:
    47
    Ödül Puanları:
    28
    Şehir:
    KÜTAHYA
    ellerine sağlık cnm valla benimde cnmistedi yarın yapayım baaariii:D:D
     
  9. ESDE

    ESDE Hamiş Melek

    Kayıt:
    9 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    710
    Beğenilen Mesajlar:
    204
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    FRANSA
    Yapin yapin usenmeyin :D Bak ben hamile hamile yaptim yedim yaradi ohhhh sefam olsun :D darisi basiniza insallah :)
     
Resimli Manti tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Rumeli Tatlısı Tarifi Resimli

    Rumeli Tatlısı Tarifi Resimli

    Rumeli Tatlısı Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Rumeli Tatlısı Tarifini istiyorum şimdiden sağolun.
  2. Resimli Revani Tarifi

    Resimli Revani Tarifi

    Revani Tarifi Resimli Revani Tatlı Tarifi Resimli Resimli Revani Tarifi Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan revani tarifini bu yazımızda paylaşıyoruz melekler :) Üstüne ister hindistancevizi, ister ceviz, fındık, fıstık koyun, mükellef bir misafir sofrasının baş köşesine konulası bu lezzeti mutlaka deneyin :tik: MALZEMELERİ -3 yumurta -3 çay bardağı un...
  3. Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli yapılışını detaylı bir şekilde yazın arkadaşlar
  4. Kayısılı Muhallebi Tarifi Resimli

    Kayısılı Muhallebi Tarifi Resimli

    Kayısılı Muhallebi Tarifi Resimli yapılışını istiyorum sizden ve şimdiden tarifi yazdığınız için tşkler.
  5. Resimli Sütlü Zerde Tarifi

    Resimli Sütlü Zerde Tarifi

    Sütlü Zerde Tarifi Resimli Sütlü Zerde Tarifi Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Sütlü Zerde tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :) Sütlü Zerde Malzemeleri: 4 su bardağı Süt 2 su bardağı Şeker 1 çorba kaşığı Pirinç 2,5 su bardağı su 1 su bardağı Mısır nişastası 1/2 su bardağı Un 1/2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 1/2 çay kaşığı Safran 1 çay kaşığı Çam...

Sayfayı Paylaş