Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi
Resimli Osmanlı Usülü Keşkül Tarifi


Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere harika bir lzeetin tarifini sunacağız. Osmanlı usulü keşkül yapılışını yani :) İşte size damaklarda tat bırakacak Osmanlı usulü keşkül tarifi;

osmanli_usulu_keskul_tarifi-109.jpg




Osmanlı usulü keşkül malzemeleri

4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 su bardağı tozşeker

30 gr çekilmiş badem

50 gr çekilmiş antepfıstığı

2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi

Süslemek için

3 çorba kaşığı file badem



Osmanlı usulü keşkül hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.
Osmanlı usulü keşkül artık hazır, afiyet olsun.
 
Geri
Üst