gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Resimli Padişah Lokması yapılışı

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Padişah Lokması nasıl yapılacak Padişah Lokması yapılışı


    Merhaba Sevgili melek'ler bu yazımızda sizlere çok lezzetli bir tattan bahsedecek ve padişah lokmasının tarifini aktaracağız :) Deneyin diyor ve şimdiden afiyet olsun diyoruz :)


    [​IMG]

    Padişah Lokması malzemeler

    3/4 kahve fincanı Teremyağ
    5 kahve fincanı un
    3 kahve fincanı ılık su
    1/2 kahve kaşığı tuz
    30 gr maya

    Şurubu:
    2 bardak su
    2 bardak toz şeker
    1 kaşık limon suyu
    Kızartmak için:
    1 bardak zeytinyağı



    Padişah Lokması Tarifi

    2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir. Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur. Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür. Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır. Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır. Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir.
    Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış Teremyağ, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur. Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır.
    Bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır. Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür. Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar. Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar. Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır.

     
Resimli Padişah Lokması yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Padişah Lokması Tarifi Resimli

    Padişah Lokması Tarifi Resimli

    Padişah Lokması Tarifi Resimli tarifi olursa çok makbule geçer kızlar:)
  2. Sadakat Lokması Tarifi Resimli

    Sadakat Lokması Tarifi Resimli

    Sadakat Lokması Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Sadakat Lokması Tarifi istiyorum varsa birde resmini iliştirin tarifini yanına
  3. Resimli Kavunlu Jöle yapılışı

    Resimli Kavunlu Jöle yapılışı

    Kavunlu Jöle nasıl yapılır Kavunlu Jöle yapılışı Yaz meyveleri arasında en çok sevdiğim kavunun jölesine de bayılıyorum doğrusu. Hoş eski kavunların o mis kokusu kalmadı ama olsun yinede güzel :) Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere kavunlu jöle tarifi sunuyoruz. Kavunlu Jöle Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı...
  4. Resimli Kaymaklı Kaygana yapılışı

    Resimli Kaymaklı Kaygana yapılışı

    Resimli Kaymaklı Kaygana Tarifi , Kaymaklı Kaygana Tarifi , Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere ve bizden kaymaklı kaygana tarifi isteyen sevgili misafirimize resimli kaymaklı kaygana yapılışını aktarıyoruz. Malzemeler: 10 yumurta ¼ su bardağı nişasta 200 gr tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı :...
  5. Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı Havaların ısındığı şu günlerde, benim gibi tatlı sevenler için, tam da yaz mevsimine uygun bir tarif veriyor ve hafif lezzetli yaz tatlısının yapılışını anlatıyorum :) Yaz Tatlısı için gerekli olan malzemeler: 1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak 6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir) 6...

Sayfayı Paylaş