gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Resimli Samsa Tatlısı yapılışı

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Samsa Tatlısı nasıl yapılır Samsa Tatlısı yapılışı
    Merhaba Sevgili Melek'ler, yine bir misafirimizin isteği üzerine sizlerinde belki ilgisini çekerrde yapmak istersiniz diye bu yazımızda lezzetli bir tarifi paylaşıyoruz. Samsa tatlısı nasıl yapılıyor hep birlikte öğreniyoruz.


    [​IMG]


    Samsa Tatlısı Malzemeler

    Sekiz tane milyöf hamuru
    İki su bardağı toz fındık
    İki çorba kaşığı toz şeker
    Bir adet yumurta

    Şerbeti için gerekli olan malzemeler

    Üç su bardağı toz şeker
    Üç su bardağı su
    Bir dilim limon



    Samsa Tatlısı Hazırlanışı
    Tatlımızı yapmaya başlamadan önce, şerbeti hazırlıyoruz
    Bir tencereye suyu şekeri limonlu koyup, kaynatıyoruz ve ardından ılımaya bırakıyoruz
    Milföy hamurlarının dört tanesini yan yana koyup kenarlarını üst üste getirecek şekilde bastırıp birleştiriyoruz
    Diğer dört taneydi ikinci sıra olacak şekilde yan yana getirip diğer sırayla birleşme noktalarına parmak uçlarıyla bastırıp kaynaştırıyoruz
    Böylece dikdörtgen tek parca bir hamur elde etmiş oluyoruz
    Bu hamurun ve tezgâhın üzerine yeteri kadar unu serpiyoruz ve hamuru olabildiğince inceltiyoruz
    Bir tabağa mutfak robotundan geçirmiş olduğumuz toz fındığı, toz şekeri ve yumurta akını koyup karıştırıyoruz
    Bu karışıma krem şanti torbasını içine koyup hamurun bir ucuna parmak kalınlığında sıkıyoruz
    Hamurun uç kısmından başlıyoruz yarısına kadar rulo yapıyoruz
    Bıçakla kesiyoruz ve kalan hamuru da aynı şekilde sarıyoruz iste
    Bitiş yerini altı getiriyoruz, Ardından her rulonun ucu üzerine sıvı yağ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüyorlar
    Yağladığımız fırın bir tepsisine aralarında boşluk bırakacak şekilde diziyoruz
    Hiç önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecedeki fırına tepsimizi sürüyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
    Çıkarttığınız zaman üzerine ilk başta hazırladınız şerbeti döküyoruz
    Afiyet olsun

     
Resimli Samsa Tatlısı yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Resimli Lor Tatlısı yapılışı

    Resimli Lor Tatlısı yapılışı

    Lor Tatlısı nasıl yapılır Lor Tatlısı yapılışı Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlerin ve ailenizde ki tüm breylerin seveceği bir lezzetin tarifini sunuyoruz ve lor tatlısı yapmaya ne dersiniz diyoruz :) Buyrun o zaman Melek'ler. Lor Tatlısı Malzemeler : 500 gr. tuzsuz lor 4 yumurta 1 su b. toz şeker 1 su b.un 1 su b. pirinç unu 1 p. kabartma tozu limon kabuğu Şerbeti için: 4...
  2. Resimli Makarna Tatlısı yapılışı

    Resimli Makarna Tatlısı yapılışı

    Makarna Tatlısı nasıl yapılır Makarna Tatlısı yapılışı Değişik yeni lezzetler arayanlar için bu yazımızda yepyeni bir tatlı tarifi veriyoruz ve makarna tatlısı yapmaya hazır mısınız Melek'ler, diyoruz :) Makarna Tatlısı Malzemeler 500 gr makarna(spagetti disinda) 4 bardak su 1 lt sut 4 Adet yumurta 2 Adet vanilya 1 limon kabugu rendesi 1 bardak seker(seker miktarini dilediginiz gibi...
  3. Resimli Midye Tatlısı yapılışı

    Resimli Midye Tatlısı yapılışı

    Midye Tatlısı Nasıl Yapılır Midye Tatlısı yapılışı Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda yeni tatlar edinmek isteyen tüm üyelerimiz ve misafirlerimiz için, resimli midye tatlısı tarifini paylaşıma açıyoruz. Midye Tatlısı malzemeler 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket yaş maya 1 fiske tuz alabildiği kadar un İç harcı için 1 su bardağı iri çekilmiş...
  4. Samsa Tatlısı Tarifi Resimli

    Samsa Tatlısı Tarifi Resimli

    Samsa Tatlısı Tarifi Resimli Selam kızlar sizden bir tarif istiyorum Samsa Tatlısı Tarifini istiyorum yapılışını detaylı yazın ama
  5. Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı Havaların ısındığı şu günlerde, benim gibi tatlı sevenler için, tam da yaz mevsimine uygun bir tarif veriyor ve hafif lezzetli yaz tatlısının yapılışını anlatıyorum :) Yaz Tatlısı için gerekli olan malzemeler: 1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak 6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir) 6...

Sayfayı Paylaş