gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Resimli Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Tavuklu Harem Pilavı nasıl yapılır Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı
    Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu sayfamızda size yepyeni bir lezzet sunuyor ve yepyeni bir tarif paylaşıyoruz. Tavuklu harem pilavı tarifi, şimdiden afiyet olsun diyoruz :)

    [​IMG]


    Tavuklu Harem Pilavı malzemeleri:

    1200 gramlık bir yarka
    50 gram margarin yağı
    2 baş soğan
    3 diş sarımsak
    1/2 çay kaşığı zencefil
    2 baş karanfil
    2 çay kaşığı dövülmüş kişniş
    1 tutam dövülmüş kakule
    1 çimdik safran
    1 tutam kimyon
    1 tutam karabiber
    4-5 tatlı badem içi
    1 tutam darulfülfül
    yeteri kadar tuz
    1 kâse yoğurt

    Tavuklu Harem Pilavı yapımı:

    Tavuğun tüylerini yolup içini çıkarmalı, ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol suda içini, dışını iyice yıkamalı. Tavuğu düzenli bir şekilde parçalara bölmeli. Yarka parçalarını yayvan bir porselen kâseye yerleştirmeli. Havanda dövülecek iki diş sarmısağı yoğurtla iyice karıştırıp tavuk parçalarının üstüne dökmeli. Yarka parçalarını vakit vakit çevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli. Toprak bir çömlekte margarin yağını erit-meli. Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların üzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli. Soğanlar pembeleşince bir kâsede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfülfül tozlarını ve kıyılmış tatlı badem içini katıp soğanla iyice karıştırmalı.

    Bu karışımı çok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından çıkarılacak tavuk parçalarını bunların üzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı.
    Yarka parçaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu çok hafif bir ateşte birbuçuk - iki saat kadar pişirmeli. Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli. Sofrada tabaklara önce birer kâse içine doldurulup başaşağı edilerek biçimli biçimde aktarılacak pilâvı koymalı. Bunların üstüne yarkadan bir veya iki parça oturtmalı. Salçasını da gezdirerek döktükten sonra servis yapmalı.

     
Resimli Tavuklu Harem Pilavı hazırlanışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Köri Soslu Pilav (Tavuklu) Tarifi Resimli

    Köri Soslu Pilav (Tavuklu) Tarifi Resimli

    Köri Soslu Pilav (Tavuklu) Tarifi Resimli Bu hafta sonu çok özel misafirlerim gelecek ve sizden Köri Soslu Pilav (Tavuklu) Tarifi istiyorum lütfen tarifi biliyorsanız yazın bana
  2. Resimli Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı

    Resimli Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı

    Patlıcanlı Ve Etli Pilav nasıl yapılır Patlıcanlı Ve Etli Pilav hazırlanışı Merhaba Sevgili Melek'ler, gelen yoğun istek üzerine size bu sayfamızda patlıcanlı ve etli pilav tarifini resimli olarak sunuyoruz :) Buyrun öğrenin yapın afiyetle yiyin bizide anın :D Patlıcanlı Ve Etli Pilav malzemeleri: Yarım kilo kuşbaşı doğranmış az yağlı kuzu et 1 kg patlıcan 1 adet soğan 3 domates 2...
  3. Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Tavuklu Bademli Pilav Tarifi istiyorum birde resmini ekleyin yapılmış olan resmini
  4. Tavuklu Harem Pilavı Tarifi Resimli

    Tavuklu Harem Pilavı Tarifi Resimli

    Tavuklu Harem Pilavı Tarifi Resimli - Bu harem işleride dizilerle moda oldu mutfaklarımızada girdi bende merak sardım sizden Tavuklu Harem Pilavı Tarifi istiyorum bu yüzden kızlar :D
  5. Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi

    Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Pilav tarifleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyen siz sevgili bayanlar, Meleklermekani.com olarak sizler için bu sayfamızda muhteşem bir lezzet olan Tavuklu Bademli Pilav Tarifini sunuyoruz. Tavuklu Bademli Pilav Malzemeler *2 Su B. Pirinç *1 Su B. Badem *1 Su B. Et Suyu * 2 Çorba K. Tereyağı *Tuz *Su...

Sayfayı Paylaş