gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı yapılışı

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi , Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi , Vişneli Emirgan Tatlısı


    Merhaba SEvgili Melek'ler bu yazımızda sizlere ve yeni lezzet arayan tüm misafirlerimize vişneli emirgan tatlısı tarifini sunuyor ve yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun diyoruz :)

    [​IMG]

    Malzemeler: 12 kişilik
    6 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
    1,5 bardağı tozşeker
    1 su bardağı süt
    150 gr bitkisel margarin
    1 su bardağı sade kekun
    1 su bardağı pirinç unu
    4 tepeleme yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    üzerinin sosu için: 1 su bardağı süt
    1 su bardağı vişne suyu
    2 çay kaşığı dolusu mısır nişastası
    1 yemek kaşığı tozşeker



    Hazırlanışı: Yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır. Üzerine süt ve yumuşak yağ eklenip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edilir. Kekun, pirinç unu, kakao, kabartma tozu ve vanilya başka bir derin kapta karıştırılır. Sonra da yumurtalı karışımın üzerine aktarılır. Tahta kaşık ya da plastik spatula yardımıyla tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırılır. Böylece koyu muhallebi kıvamında bir kek hamuru elde edilmiş olacaktır. Diğer tarafta en az 30 santim çapındaki kek kalıbı ya da kare veya dikdörtgen borcam 2 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanıp içine 1 çay kaşığı kadar un serpilir. Hazırlanmış olan kek hamuru bu yağlı ve unlu kalıba aktarılır. Kek, 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında 35-40 dakika, kabarıncaya kadar pişirilir çıkarılır. Fırından çıkarılan sıcak kekin üzerine hemen soğuk süt gezdirilir ve kek bir kenarda bekletilir. Diğer taraftan, sosun hazırlanması için, vişne suyu, mısır nişastası ve tozşeker küçük bir tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımıyla çırpılıp nişasta ezildikten sonra çok kısık ateşte, sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan ve kaynayan sos hemen ocaktan alınır. Biraz ılınınca soğuk kekin üzerine gezdirilip servise sunulur. İstenirse kekin üzeri vişne, ceviz, fındık ya da hindistanceviziyle süslenebilir.
    Not: Bu çok kabaran bir kek olduğu için büyük boy bir kalıp kullanılmasını öneririm.

     
Resimli Vişneli Emirgan Tatlısı yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Resimli Lor Tatlısı yapılışı

    Resimli Lor Tatlısı yapılışı

    Lor Tatlısı nasıl yapılır Lor Tatlısı yapılışı Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlerin ve ailenizde ki tüm breylerin seveceği bir lezzetin tarifini sunuyoruz ve lor tatlısı yapmaya ne dersiniz diyoruz :) Buyrun o zaman Melek'ler. Lor Tatlısı Malzemeler : 500 gr. tuzsuz lor 4 yumurta 1 su b. toz şeker 1 su b.un 1 su b. pirinç unu 1 p. kabartma tozu limon kabuğu Şerbeti için: 4...
  2. Resimli Midye Tatlısı yapılışı

    Resimli Midye Tatlısı yapılışı

    Midye Tatlısı Nasıl Yapılır Midye Tatlısı yapılışı Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda yeni tatlar edinmek isteyen tüm üyelerimiz ve misafirlerimiz için, resimli midye tatlısı tarifini paylaşıma açıyoruz. Midye Tatlısı malzemeler 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket yaş maya 1 fiske tuz alabildiği kadar un İç harcı için 1 su bardağı iri çekilmiş...
  3. Resimli Vişneli Helva yapılışı

    Resimli Vişneli Helva yapılışı

    Resimli Vişneli Helva Tarifi Vişneli Helva Tarifi , Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda sizlere ve bizden vişneli helva tarifini isteyen misafirimize, resimli vişneli helva yapılışı hakkında bilgiler aktarıyoruz. Ayrıca şimdiden afiyet olsun diyoruz :) Vişneli Helva Malzemeler 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su...
  4. Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi Resimli

    Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi Resimli

    Vişneli Emirgan Tatlısı Tarifi Resimli yapılışını yazmanız acaba mümkün mü bilen varsa yazsın çok iyi olur :)
  5. Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı

    Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır Resimli Yaz Tatlısı Yapılışı Havaların ısındığı şu günlerde, benim gibi tatlı sevenler için, tam da yaz mevsimine uygun bir tarif veriyor ve hafif lezzetli yaz tatlısının yapılışını anlatıyorum :) Yaz Tatlısı için gerekli olan malzemeler: 1 tane beyaz ekmek (1-2 günlük); dilimlenmiş olarak 6 su bardağı (675 g) taze ahududu (çilek, vişne, böğürtlen de olabilir) 6...

Sayfayı Paylaş