Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı
Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı



Zeytinyağlı yemekleri hep et yemeklerine tercih etmişimdir:) Ve benim gibi zeytinyağlı yemekleri seven Melek'lerimiz için, zeytinyağlı yerelması tarifini sunuyorum bu sayfamızda arkadaşlarım.

zeytinyagli_yerelmasi_tarifi-12e.jpg



Zeytinyağlı Yerelması için gerekli malzemeler

1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz




Yapılışı:

Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
 
Geri
Üst