gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Rheinisher - Acılı Kavurma (Alman)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler Biftek 800 gr. Yağ 2 çorba kaşığı
    Havuç 2 adet
    Kırmızı şarap 1/4 lt.
    Kereviz 100 gr.
    Çavdar kıtırı 100 gr.
    Maydanoz 1 demet
    Kuru üzüm 50 gr.
    Soğan 2 adet
    Tuz Karabiber
    Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.
    Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
    Defne yaprağı 2 adet
    Ardıç tanesi 2 adet
    Yeni bahar tanesi 2 adet
    Yapılışı Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.
    Soğanı soyun ve halka halka doğrayın.Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın.Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin. Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın. Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin. Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın. Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin. Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin. Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun. Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin. Sicak olarak servis yapin.

     
Rheinisher - Acılı Kavurma (Alman) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğanlı Kavurma

    Soğanlı Kavurma

    yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı 3 Diş Sarmısak 1 kg Dana Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Tatlı Kaşığı Pulbiber 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm...
  2. videolu sac kavurma

    videolu sac kavurma

    saç kavurma sac kavurma video saç nasıl yapılır video http://www.youtube.com/watch?v=jKf_DsGSRec
  3. Mantar Kavurma

    Mantar Kavurma

    mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın MALZEMELER 50 gr tereyağı 3 adet yumurta 1 kg mantar 2-3 diş sarımsak tuz üzerine: 1 kase sarımsaklı yoğurt 50 gr tereyağı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye...
  4. fasulye kavurma

    fasulye kavurma

    taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı MALZEMELER 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber HAZIRLANIŞI Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını...
  5. kuzu kavurma

    kuzu kavurma

    kavurma kuzu kavurma kuzu 1 su bardağı su resmi kuzukavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin...

Sayfayı Paylaş