gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli)

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Roma Usulü Enginar Tarifi Roma Usulü Enginar



    Siz de benim gibi enginar sevenlerdenseniz melekler, bu tarifi denemek için bir an önce kolları sıvayacağınıza eminim :) Ben en kısa zamanda deneyeceğim. Şimdi hemen tarifimize geçiyorum..


    [​IMG]


    Malzemeler:

    12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
    Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
    1 (cup) su bardağı zeytinyağı

    İç Malzemesi :

    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
    3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
    3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş ya da isteğe göre 3-4 dal taze soğan
    6 yemek kaşığı zeytinyağı
    Taze öğütülmüş karabiber
    1.5 limon, dilimlenmiş



    Hazırlanışı:

    Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.

    Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.

    İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.

    Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.

    Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.

    Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir.

    Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
    Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.
    Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.

     
Roma Usulü Enginar Yemeği Tarifi (resimli) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)

    Pastane Usulü Açma Tarifi (Resimli-Denenmiş)

    acma tarifi acma tarifleri açma tarifleri resimli tarifi resimli pastane açma Meleklerim açma ve poğaça seviyorsanız eğer pastaneden almak yerine ,pastanede satılanların aynısını kendiniz bu tarifle yapabilirsiniz.Ben denedim gayet güzel oldu. Malzemeler: * 1 su bardağı sıvı yağ * 5 yemek kaşığı toz şeker * 4 çay kaşığı tuz * 1 adet yaş maya (42gr) yoksa küçük 1 paket...
  2. Milano Usulü Makarna Tarifi Resimli

    Milano Usulü Makarna Tarifi Resimli

    Milano Usulü Makarna Tarifi Resimli Merhaba kızlar sizden Milano Usulü Makarna Tarifi rica ediyorum bana tarifi yazın ki benim gibi bilmeyenlerde öğrensin çünkü cidden enfes bir tat:)
  3. Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli

    Roma Usulü Enginar Tarifi Resimli Merhaba bayanlar sizden Roma Usulü Enginar Tarifini yazmanızı rica ediyorum
  4. Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Osmanlı Usulü Keşkül Tarifini yazmanızı rica ediyorum.
  5. Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Enginar dolması nasıl yapılır ?

    Akdeniz ve ege bölgesinin en çok tüketilen ve tercih edilen sebzesidir enginar.Sağlık açısından bir çok faydası bulunan enginar deve dikeni ailesinden dir.Enginarda c ve k vitamini vardır.Magnezyum,çinko,demir potasyum gibi eksiklikleri tamamlar ve bünyenin lif ihtiyacını karşılar.Yoğun lif içermesi sindirim sistemi için çok faydalıdır.Bu bilgilerden sonra enginarın yararlarını ve enginar...

Sayfayı Paylaş