gebe
  1. nisan

    nisan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    5.707
    Beğenilen Mesajlar:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    isvicre

    Sağlıklı mutfak için öneriler

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında nisan tarafından paylaşıldı.

    Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez. Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir. Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmenin önemine dikkat çekiyor uzmanlar. [​IMG]İşte size sağlıklı bir mutfak için gerekli 10 ipucu...
    Sağlıklı süt alın

    Daima sağlıklı süt satın alın. Açıkta satılan sütlerin hijyenik şartlara uygunluğuna emin olun. Pastörize sütü gerekmedikçe tercih etmeyin ama sağlıksız koşullarda satılan açık süte tercih edebilirsiniz.
    Eğer seçme durumundaysanız, taze veya şok dondurma işlemine tabi tutularak dondurulmuş tavuğu seçin.

    Etleri en az 70 derecede pişirin

    Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiğini unutmayın. Donmuş sığır eti, balık ve tavuk etini pişirmeden önce tamamen çözün.

    Soğutmadan yiyin

    Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin.

    Bebeğe taze gıda verin

    Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin. Taze gıda ile beslenen bebeğinizin daha sağlıklı olacağını aklınızdan çıkarmayın.

    Hepsini birden ısıtın

    Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir.

    Pişmiş ve pişmemiş eti ayrı koyun

    Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan, daha sonra pişmiş tavuk için kullanmayın. Böyle yapmakla, mikrop üremesi ve pişirme öncesi mevcut olan hastalıklar için tüm potansiyel riskleri tekrardan oluşturursunuz.

    Ellerinizi sık sık yıkayın

    Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz ellerinizi çok iyi şekilde yıkayın. Balık, tavuk veya et gibi çiğ gıdaların hazırlanmasından sonra diğer gıdaların işlemine başlamadan önce de ellerinizi tekrar yıkayın.

    Temizliğe özen gösterin

    Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün. Bulaşıklarla ve kap kacaklarla temas eden havlu, kurulama bezi gibi eşyalarınızı her gün değiştirin ve tekrar kullanım öncesi iyice yıkayın.

    Böceklerden koruyun

    Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklayın. Herhangi bir haşereye karşı dikkatli olun.Buz için önce suyu kaynatınYemek yaparken içme suyu kullanın.

    Buz yapmadan önce buz kabına koyacağınız suyu mutlaka kaynatın.

    Özellikle bebek mamalarının hazırlanmasında kullanılan sular konusunda daha da dikkatli olun.
    (haber7)

     
  2. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    hepside gerçekten sağlık için şart olan titizlikler, paylaşım için teşekkürler
     
Sağlıklı mutfak için öneriler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mutfak konforu için öneriler...

    Mutfak konforu için öneriler...

    Mutfak konforu için öneriler... Ev hanımlarının en fazla zaman geçirdiği mutfakları daha rahat ve fonksiyonel hale getirmek elinizde. İşte size mutfak dekorasyonu için birkaç öneri. Mutfak ile oturma bölümü arasında hem mutfak tezgâhı hem de yemek masası olarak kullanılabilecek, alt kısmı depolama işlevi ören bir ayırıcı kullanabilirsiniz. Dekoratif, açık raflar kullanılabileceği gibi...
  2. Mutfağınız için bakım önerileri

    Mutfağınız için bakım önerileri

    Kullanım önerileri Ahşap yüzeyler direkt güneş ışığından korunmalıdır. Kapakların hareketini sağlayan menteşeler yalnızca kapak yükünü taşımak üzere dizayn edildiğinden, kapaklara ek yük gelmesi menteşelerde sarkma ve işlevsel problemler yaratabilir, bu sebeple kapaklara aşağı yönlü kuvvet uygulanmamalıdır. Boya, parke cilası, vernik gibi solvent malzemeler, mutfak mobilyasının kulp...
  3. Sağlıklı yaşam için öneriler

    Sağlıklı yaşam için öneriler

    sağlıklı yaşam için tavsiyeler sağlıklı yaşam için tavsiye verme Prof. Dr. Ahmet Maranki Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı : *Günlük tüketilen gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki; "Sağlığımız için gıdaları mevsiminde yemeliyiz.".dedi *Örnek olarak kış aylarında domates kesinlikle yenmemeli. Yüce...
  4. Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

    Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler

    Sağlıklı Saçlar İçin Öneriler Bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak için sık sık kuaför salonlarına gitmeniz gerekmiyor. Doğal yollarla kısa süre içinde kuvetli saçlara sahip olabilirsiniz. Saçlarınızı bir müddet buharlı bir ortamda bulundurun. Yumurta sarısı ve E vitamini ampüllerini karıştırarak bu karışıma bir tatlı kaşığı badem yağı, susam yağı son olarakta hint yağını ilave edin....
  5. sağlıklı mutfak için 10 tüyo!!!!!!!!!

    sağlıklı mutfak için 10 tüyo!!!!!!!!!

    Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez. Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir... Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmek gerekiyor. İşte size sağlıklı bir mutfak için gerekli 10 tüyo.. 1.Pastörize süt alın Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın. Eğer seçme...

Sayfayı Paylaş