gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Sağlıklı pişirme

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Sağlıklı bir hayat için gıdaların seçimi kadar pişirilmesi de büyük önem taşıyor. İşte kızlar burada bunlarla ilgili önemli noktalar bizler için toparlanmış.
    Sağlıklı bir hayata giden yol mutfaktan geçiyor. Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, mutfakta doğru pişirme teknikleri kullanılması gerektiğini söyledi.

    FIRINI KULLANIN

    Yağlı besinlerin pek çok hastalığın oluşmasında rol oynadığını hatırlatan Keservuran, kızartılan her besinin ağırlığının yüzde 10'u kadar yağ çektini belirtti. Günlük beslenmemizde aldığımız toplam kalorinin ortalama yüzde 25- 30'nun yağlardan gelmesinin yeterli olduğunu söyleyen Keservuran, “Kızartma şeklinde tüketilen gıdalar fırında pişirilerek de aynı lezzet yakalanabilir” dedi.

    Keservuran, "Örneğin, patlıcanları fırınlayın, yumuşadıktan sonra iç mazlemesini ekleyin, karnıyarığınızı, fırında bir süre daha pişirdikten sonra sunuma hazır olacaktır. Patates; elma dilimli kabuklu patatesleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine baharat ekleyin, fırında kızarmış patatesiniz hazır" diye konuştu.

    ET YEMEKLERİNE YAĞ EKLEMEYİN

    Tencere yemeklerinde özellikle kırmızı et kullanıldığında ekstra yağ eklemenin sakıncalı olduğunu dile getiren Keservuran, "Kırmızı etin görünen yağlarını temizlemeniz yağlardan arındırdığınız anlamına gelmez, kırmızı et yine de yağ içermektedir. Doymuş yağ içeriği yüksektir. Mümkün olduğunca görünen yağlarını temizleyin" tavsiyesinde bulundu.

    SOĞANI YAĞDA KAVURMAYIN

    Patates, soğan ve diğer sebzeleri halk arasında "yağda çevirme" diye adlandırılan pişirme yerine tencere yemeklerini pişirirken soğanın suda haşlanması, ardından malzemelerin eklenmesini öneren Keservuran, "Eğer yemeğinizde et grubu besin kullanmadıysanız, son olarak zeytinyağınızı ekleyin, sebze yemeğiniz hazır. Tahıl grubu besinleri pişirirken; makarnanızı az miktarda suda haşlayın, pişirme suyunu dökmeyin ve az pişmiş tüketin. Böylece hem nişastanın emilimini azaltmış hem de vitamin kaybını önlemiş olursunuz" ifadesini kullandı.

    SEBZELERİ BUHARDA PİŞİRİN

    Sebzelerin buharda pişirilmesinin de faydalı olduğunu aktaran Keservuran, "Böylece vücudumuzun temel ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin kaybını en aza indirmiş olursunuz" şeklinde konuştu.


     
Sağlıklı pişirme konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yumurta pişirme

    yumurta pişirme

    yumurta pişirme çeşitleri yumurta pişirme süresi süreleri yumurtanın pişme süresi Oynamak İçin Tıkla... Benim ilk yumurtam yandı kül oldu...Ya sizin yumurtalara ne oldu? Kaç puan topladınız?
  2. Koca Pişirme Rehberi (herkes koca pişirmeye hadi)

    Koca Pişirme Rehberi (herkes koca pişirmeye hadi)

    Bayanlar her zaman yemek mi pişireceksiniz.Bu sefer menü de bir degişiklik yapalım kocalarınızı pişirelim haydi kocaları pişirmeye Koca pişirme rehberi Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar. Özenilerek hazırlanan her...
  3. Sağlıklı pişirme teknikleri

    Sağlıklı pişirme teknikleri

    uluslararası pişirme yöntemleri Melekitoşlarım lezzetten ödün vermeden sağlıklı yemekler pişirmek zor değil. Yeterki neyi, nasıl pişireceğinizi bilin... Sağlıklı yemek pişinmek için geleneksel mutfağımızdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz :tik: Aşçı olmaya lüzum yok Sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek için mutlaka gurme veya aşçı olmanıza ya da pahalı pişirme aletleri kullanmanıza...
  4. Pişirme spreyi

    Pişirme spreyi

    pişirme spreyi lome pişirme spreyi domuz yağı nasıl temizlenir Pişirme spreyi nedir ve nasıl kullanılır sizde merak ediyorsanız işte sizin için gerekli tüm bilgiler. Türkiye'de sadece LOME markası adı altında üretim yapan, mutfakta kullanım kolaylığı yapam ve ekonomik bir üründür. Nedir pişirme spreyi Lome Pişirme Spreyi, herhangi bir başka margarin ve yağ kullanmadan yiyecekleriniz...
  5. İyi Et Pişirmenin İpuçları

    İyi Et Pişirmenin İpuçları

    Etleri hem çabuk hemde lezzetli pişirmenin ipuçları... Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Bir diğer yol ise yoğurtla terbiye etmek. Etli yemeklerinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız, içine biraz sirke katın. Hem daha çabuk pişer, hem daha lezzetli...

Sayfayı Paylaş