Sahanda Pirzola

melegim

Yeni Üye
Üye
Sahanda Pirzola
güveçte pirzola sahanda pirzola
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sahanda Pirzola ( 4 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
pirzz.jpg
Malzemeler
:
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
8 adet kuzu pirzola
nokta.gif
3 orta boy domates (Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
nokta.gif
4 adet çarliston biber (Çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış)
nokta.gif
4 diş sarımsak
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1 tatlı kaşığı salça
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 orta boy soğan (İnce kıyılmış)
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 çorba kaşığı tereyağ
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
Tuz, karabiber
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Pirzolaların her iki tarafını tuz ve karabiberle ovarak tavada erittiğiniz yağda kızartın. Soğanı ve sarımsakları hafifçe pembeleştirin. Biberleri ekleyip 2 dakika kavurun. Domatesleri ve salçayı da ilave edin.

Domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktarın. Kapağını örterek 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patates ve pilav ile birlikte servis yapın
[/FONT]
 
Geri
Üst