gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Sahanda Yumurta (1 Kişilik)

    Konu, 'Yumurta Yemekleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 50 gr sucuk 2 yumurta
    30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin


    HAZIRLANIŞI
    Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.
    Sonra sucuk dilimlerini altüst edin. Bir dakika daha suda pişirin. Gerekirse bu arada sahana biraz sıcak su koyun.
    Sahana margarini katın. Yağ erimeye başlayınca yumurtaları sahanın içine kırın. Yine ağır ateşte, yağı yakmadan, yumurtaların akı sertleşinceye kadar pişirin. Sahanı ateşten alıp, hemen servis yapın.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Sahanda Yumurta (1 Kişilik)
    ımmm burnuma kokular gelmeye başlıyoo
     
Sahanda Yumurta (1 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

    Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 Yumurta 2 Su Bardağı Süt 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Krema 2 Soğan Tuz Karabiber Toz Müskat Yemeğin Tarifi Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde...
  2. Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin 7 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu Kızartmak İçin Sıvıyağ Birkaç Dal Dereotu Tuz, Karabiber, Pulbiber Yemeğin Tarifi Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar...
  3. Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Sahan kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler Margarin 1 adet soğan 3 adet Domates 2 adet patlıcan 4 adet pide 1/2 kahve fincanı etsuyu 1 su bardağı yoğurt 4 adet şiş kebap 1 çorba kaşığı tereyağı Dereotu, tuz Yemeğin Tarifi Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin. Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin. 5 dakika pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4...
  4. Burbon Puncu (1 Kişilik)

    Burbon Puncu (1 Kişilik)

    Malzemeler 6 Küçük Taze Nane Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Tatlı Kaşığı Soğuk Su 1 Su Bardağı Buz Kırığı 1/2 Su Bardağı Burbon Viskisi 1 Limon Dilimi 1 Taze Nane Sapı 1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapılmış naneli, klasik bir Amerikan punçudur. İştah açıcı olan bu punç, alışılmış punçlardan biraz daha hafiftir. Nane yapraklarını büyük bir punç...
  5. Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    yumurta tatlısı MALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün....

Sayfayı Paylaş