Sahur Menüsü CUMA

CeMoŞ

Daimi Üye
Üye
Sahur Menüsü CUMA
sahur menüleri, ne yapsam, ne pişirsem, cuma günü menüsü hakkında bilgiler



evet melekler sahur menülerimize cuma günü menüsüyle devam ediyoruz

Sahur Menüsü Cuma

mayalı börek

sebzeli pide

kiraz hoşafı


Mayalı Börek


mayali_pogaca-db.jpg




Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık süt
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı kuru maya ve 1 tatlı kaşığı şeker
İçi için;
3 adet patates
1 adet soğan
tuz, karabiber ve pul biber veya istediğiniz bir harcı yapabilirsiniz
Üstü için;
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta, susam veya çörek otu

Hazırlanışı

1 su bardağı ılık süte şekeri ve mayayı ilave edip kabarmasını bekleyin.Unu ve tuzu karıştırın kabaran mayayı içine dökün ve yoğurun hamur özleşene kadar ılık sütü azar azar ilave ederek yoğurun.Özleşen hamuru ılık bir yerde 20 dakika mayalandırın.
Patatesi haşlayın iyice yumuşayınca ezin.Bir tavaya soğanı ince ince kıyın ve pembeleştirin. Patatesi ilave edip biraz daha kavurun içine tuzunu ve baharatlarını katıp soğumaya bırakın.
Mayalanmış hamuru bezelere ayırın ve unladığınız zeminde servis tabağı büyüklüğünde açın.İçine patatesli harcı koyup sarın rulo haline getirip gül şekli verin yada istediğiniz şekilde de yapabilirsiniz.Yağlanmış tepsiye dizin.Yumurta,yağ ve yoğurdu çırpın yaptığınız böreklerin üstüne sürün.Susam veya çörekotu serpin.20 dakika kadar bekletin.200 Derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.





Sebzeli Pide



sebzeli-pide_bc94f4bb-305.jpg

4 çorba kaşığı

350 gr pide hamuru

200 gr mantar

2 dal taze soğan

2 çarliston biber

2 domates

1 yumurta sarısı

Tuz, karabiber, kekik


Mantarları temizleyip dilimleyin. Taze soğan ve çarliston biberleri temizleyip ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Hüner'i tavada eritip çarliston biberi hafifçe pembeleştirin. Domates, mantar ve taze soğanları ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik serpip suyunu çekinceye kadar pişirin.

Hamuru eşit büyüklükte 6 parçaya bölüp bezeler yapın. Unlanmış zemine alıp merdane ile açarak uzun ve ince pide şekli verin. Mantarlı karışımı üzerlerine paylaştırıp kenarlarını birer santim içe kıvırarak kapatın. Kenarlarına yumurta sarısı sürün.

Hazırladığınız pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






KİRAZ KOMPOSTOSU

cl-150x150-88.jpg


Yarım kg kiraz
4 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Mümkünse kirazların çekirdekleri çıkarılır. Su ve şeker bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca kirazlar atılır. Ateş kısılır, kirazlar az gevşeyene kadar kaynatılır. Ateşten alınır. Kaselere bırakılır. Buzdolabında soğuyunca servise sunulur.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst