gebe
  1. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.849
    Beğenilen Mesajlar:
    185
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN

    sakızlı istanbul dadlısı....

    Konu, 'Tatlılar' kısmında gamselim tarafından paylaşıldı.

    yeni bir tatlı ile karşınızdayız sevgili meleklerim ... afiyet olsun şimdiden... [​IMG]


    Malzemeler:
    • 6 su bardağı süt
    • 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
    •1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
    • 1 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • 25-30 gr tereyağı (bitkisel margarin de kullanabilirsiniz!)
    • Nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
    • 1 adet yumurta
    Üzerini süslemek için;
    • 2-3 kahve fincanı gülsuyu
    • 2 tatlı kaşığı tarçın
    • 3-4 yemek kaşığı kuş üzümü


    Hazırlanışı:
    1 Yumurta ve toz şeker orta boy bir tencereye koyulur. Üzerine buğday nişastası eklenip tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpılır.
    2 Un ve pirinç ununu ilave edilip süt azar azar aktarılır ve çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
    3 Toz haline getirilen damla sakızı da katılıp karıştırılır ve tencere kısık ateşin üzerine oturtulur. Muhallebi çırpma teli ya da tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak koyulaşıp kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir.
    4 Kaynamaya başlayınca tereyağı ya da bitkisel margarin eklenip ocaktan alınır.Tel çırpıcı yardımıyla 1 dakika çırpılır ve henüz sıcak haldeyken kaselere paylaştırılır.
    5 Üzerleri gülsuyu, kuş üzümü ve tarçınla süslendikten sonra buzdolabında bekletilir. Soğuk ola servise sunulur.

     
sakızlı istanbul dadlısı.... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sakızlı Vişneli Sütlaç

    Sakızlı Vişneli Sütlaç

    Malzemeler 1 su badağı pirinç 1 kilo süt 1 bardak toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı biraz vişne Hazırlanışı 1 bardak pirinci haşlayın, 1 litre süt ilave edin 1 bardak şekerle beraber kısık ateşte pişirin. Biraz damla sakızı ve yumurta sarısını ilave ederek karıştırın. Fırın kaselerinin dibine biraz vişne koyup, üzerlerine sütlacı dökün. Sütlaçları fırına verin üzeri hafif kızarıncaya...
  2. Sakızlı vişne muhallebisi

    Sakızlı vişne muhallebisi

    vişneli muhallebi vişne suyuyla muhallebi vişne sulu Malzemeler: 1 litre süt 1.5 kahve fincanı toz şeker 2 kahve fincanı un 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket damla sakızı 300 gr dondurulmus vişne Süslemek için İnce kıyılmış kavrulmuş badem Çilekli rulo bisküvi Hazırlanışı: *Dondurulmuş vişneleri tel süzgece alıp çözülmeleri sağlayın. Eriyen suyu bir kapta...
  3. sakızlı pasta

    sakızlı pasta

    sakızlı pasta Pasta sevenler buraya...Fazla uğraşmadan lezzetli bir pasta yapmak isterseniz buyrun meleklerim:) malzemeler: * 125 gr margarin * 1 su bardağı un * 750 ml süt * 2 adet damla sakızı * 1 su bardağı toz şeker * 1 paket vanilya * 1 paket kakaolu pötibör * 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz * 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz hazırlanması: 1. 125 gr margarini tencerede kızdırın. 1...
  4. Sakızlı Pasta

    Sakızlı Pasta

    Damla sakızının katıldığı şeyler genelde lezzetli olur. Pastada hiç denemedim ama kulağa hoş geliyor değil mi meleklerim:) ? Ayy oruç oruç canım çektii yaaa :uhu::uhu::uhu: Malzemeler : ½ paket margarin 1 su bardağı un 1 litre süt 1 adet damla sakızı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kakaolu bisküvi 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz Yapılışı : Margarini eritin, sürekli...
  5. Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç

    Sakızlı Güllaç Malzemeler: 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası) 2 litre süt 3 - 3,5 su bardağı toz şeker sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu arasına 1 paket sakızlı muhallebi yarım litre süt üzerine nar ceviz Hazırlanması: Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın. Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy...

Sayfayı Paylaş