gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Salam ve sosisin zararları

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    salam ve sosisin zararları, nelerdir, içindekiler, hakknıda detaylı bilgiler burada arkadaşlar
    Küçük büyük herkes tarafından çok sevilen salam ve sosis, zararlı mı? Peki içindekiler neler ve neden zararlı? Buyrun hepsini bu makalemizde öğrenelim Melek'ler.

    [​IMG]



    Markette sosis paketine uzanmadan bir daha düşünün; çünkü uzmanlar artık salam ve sosisin kansere sebep olduğunu açıkça söylüyorlar. Kendinizi ve ailenizi bu hastalıktan korumak için bu ürünlerden ve içerdiği ölümcül iki maddeden uzak durun!

    Newstarget sitesi, Dünya Kanser Araştırma Fonu 2007 raporuna (World Cancer Research Fund, Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective (2007)) dayandırdığı haberinde bütün insanların işlenmiş şarküteri ürünlerini satın almayı acilen durdurmaları ve bütün ömürleri boyunca bu tür yiyeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

    Sodyum Nitrit

    Rapora göre bu ürünler insan tüketimi için son derece tehlikeli. Çünkü, şarküteri ürünlerinin içinde kullanılan “sodyum nitrit (sodium nitrite)” isimli kimyasal katkı maddesi kolorektal kanser, meme kanseri, prostat kanseri, lösemi, beyin tümörü, pankreas kanseri gibi kanser türlerinin riskini artırıyor.

    Peki, bu kadar zararlı bir katkı maddesini neden ısrarla kullanıyorlar? Ürünlerinin daha albenili, daha pembe, daha canlı görünmesi için. Sonuçta hayvanın neresinden yapıldığı belli olmayan bir karışımı, market raflarında aylarca yeni kesilmiş et gibi pembe tutacak bir katkı maddesi bu.

    MSG

    Gene şarküteri ürünlerinde bulunan başka bir katkı maddesi daha var: MSG ismiyle de bilinen “monosodyum glutamat (monosodium glutamate)”. “Excitotoxin” olarak isimlendirilen MSG sinir sisteminde tahribata sebep oluyor, migren ağrısı, Alzheimers hastalığı, iştah kontrolünü kaybetme, obezite gibi son derece ciddi rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bunu neden kullanıyorlar dersiniz? Yediklerinizin tadını daha lezzetli göstermek için... MSG hiç lezzeti olmayan şeyleri dahi, lezzetliymiş gibi “hissetmemizi sağlayan” bir katkı maddesi. Bu nedenle, kuru tozlardan mamul ve aslında hiçbir lezzeti olmayan hazır çorbalarda, hazır bulyonlarda (et ve tavuk suyu küpleri- tozları), hazır soslarda endüstrinin vazgeçemediği bir madde.

    Bunlara ilaveten, etin (veya hayvanların artık neresi kullanılıyorsa o kısmının) kolay kolay bozulmaması ve tadının daha iyiymiş gibi görünmesini sağlayacak rafine tuz aşırı miktarda kullanılıyor.

    Kısaca tekrar edelim:

    Salam ve sosisin içinde kullanılan;

    Sodyum nitrit daha pembe görünmesini sağlıyor ama kansere sebep oluyor. MSG daha lezzetliymiş gibi gösteriyor ama sinir sistemimizi mahvediyor. Rafine tuz tadının daha iyiymiş gibi görünmesini sağlıyor ama tansiyonu yükseltiyor.

    Buraya kadar yazdıklarımızda salam ve sosis dedik durduk. Aslında, sodyum nitrit içeren herhangi bir gıdadan kaçınılmalı. Başka nelerde sodyum nitrit olabilir? Endüstri üretimi sucuklar, hamburgerler, pizzalarda kullanılan şarküteri ürünleri, hazır yemekler sodyum nitrit içerebilir.

     
    Arzu 18 bunu beğendi.
Salam ve sosisin zararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. klima ve zararları!

    klima ve zararları!

    klimanın bebeklere zararları Yazın en sıcak ve boğucu günlerini yaşadığımız bugünlerde, arabada, evde ya da işyerlerinde klimalar imdadımıza yetişiyor. Dışarıda sıcağın etkisiyle yoğun bir şekilde terlemiş ve bunalmışken, evde veya işyerlerinde kendimizi o serin klimalı ortamlara atınca nasıl da güzel serinliyoruz. Böyle zamanlarda biz doktorlara en çok sorulan soru; klimanın sağlığımıza olar...
  2. Salata Sosları Ve Öneriler

    Salata Sosları Ve Öneriler

    uluslararası soslar salata sosları uluslararası salata sosları salatalar çeşitleri Salata Sosları Ve Öneriler ÖNEMLİ NOTLAR 1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz. 2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider ! 3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile...
  3. Emziğin faydaları ve zararları

    Emziğin faydaları ve zararları

    emziğin zararları emzik emmenin zararları Yapılan çeşitli araştırmalara göre bebeklerin yaklaşık olarak %85 inin birinci aydan başlayarak emzik kullandığı gösterilmiştir. Annelerde emzik kullanımı ile ilgili yapılan anketlerde, emzik kullanımının genellikle normal bir davranış olarak kabul gördüğü ve bebeklerin emziğe kuvvetle bağlandıkları saptanmıştır. Anne sütünü kısa süre alan bebeklerde...
  4. Ayvann Faydaları ve Zararları

    Ayvann Faydaları ve Zararları

    Ayvanın faydaları ve zararları konusunda sizlere bilmek istediğiniz ve merak ettiğiniz bilgileri sunuyorum. Ayva, faydaları saymakla bitmeyen şifalı bir meyvedir. Ortalama 100 gram ayvanın, besin ve kalori değerleri şöyledir. Su 83.8 gr, kalori 57, Kcalprotein 0.4 gr, yağ 0.1 gr, karbonhidrat 15.3 gr, kalsiyum 11 mg, demir 0.7 mg, fosfor 17 mg, potasyum 197 mg, sodyum 4 mg, A vitamini 40...
  5. Kavunun faydaları ve zararları

    Kavunun faydaları ve zararları

    Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir. Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler...

Sayfayı Paylaş