gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Salata Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 3 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet dereotu
    1 diş sarımsak
    Yarım limon suyu
    1 tatlı kaşığı mayonez
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı hardal


    Yemeğin Tarifi
    Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Sarımsağı iyice ezin.
    Derin bir kapta dereotu, sarımsak, mayonez, hardal ve zeytinyağını karıştırın. Limon suyu ve tuz ekleyip iyice çırpın. Salataların üzerine gezdirin.
    Dikkat! Bu sosu özellikle kıvırcık salatanın üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Sos artarsa kapağı sıkıca kapanan küçük bir kavanozda l hafta saklayabilirsiniz.

     
    karakuzu bunu beğendi.
  2. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenilen Mesajlar:
    476
    Ödül Puanları:
    113
    Kalkip bi salata yapip yiyim ben en iyisi canim cekti :D:D
     
Salata Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Salata Sosları Ve Öneriler

    Salata Sosları Ve Öneriler

    uluslararası soslar salata sosları uluslararası salata sosları salatalar çeşitleri Salata Sosları Ve Öneriler ÖNEMLİ NOTLAR 1 . Mayonezle yapılan salatala soslarda zeytinyağı kullanılmaz. 2 . Salata malzemesi yıkandıktan sonra çok iyi kurulanması gerekir,Sos ne olursa olsun, malzemeler kuru olmazsa sos yaprakların üzerinden akar gider ! 3. Salataların lezzetli olması için sos salata ile...
  2. Mayonezli Salata Sosu

    Mayonezli Salata Sosu

    Malzemeler 2 Çorba KaŞiĞi Mayonez 1.5 Çorba KaŞiĞi YoĞurt 2 DİŞ Sarimsak 1 Çorba KaŞiĞi Sİrke HazirlaniŞi Orta Boy Kasenİn İÇİnde Mayonezle YoĞurdu İyİce Çirp.sarimsaklari İncecİk DoĞra Ve Sonra Mayonezle YoĞurt Kasesİnİn İÇİne DÖk Sİrkeyİde İlave Et Ve KariŞtir.İÇİne İsteĞe GÖre Tuz Ve Karabİber Koy. Buzdolabinda 10 Dakİka Beklet Ve Daha Sonra Salatanin Üzerİne DÖk. Arzu Edİlİrse Sosu...
  3. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  4. Ançuez Sosu

    Ançuez Sosu

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi) 50 gr. yağ 100 ml. krema taze çekilmiş karabiber toz kırmızıbiber tuz Hazırlanışı : Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir...
  5. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...

Sayfayı Paylaş