gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    salatalık turşusu nasıl yapılır?

    Konu, 'Turşular' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    salatalık turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır salatalik tursusu nasil yapilir salata turşusu salatalık kurulur Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon

    Yemeğin Tarifi
    Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın. En uygun çeşit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.

    Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku vermek amacıyla aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı,dilimlenmiş limon veya bunlardan birkaçını koyabilirsiniz. Üzerine bir miktar toz şeker ve biraz kuru nohut ekleyin. Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %10-12 tuzlu salamura ilave edin. Burada ve bundan sonra sözü edilecek bütün turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle cam veya porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba v.b. bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın.

    Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0/010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz.

    Bundan sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle anlaşılır: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşillkteki değişme ile de anlaşılabilir. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.

     
salatalık turşusu nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması nasıl yapılır

    Fasulye Turşusu Kavurması Malzemeler 1 kaşık tereyağı 2 tabak fasulye turşusu 2 adet orta boy soğan 1-2 kaşık sıvı yağ Yapılışı Fasulye turşusu bol suda yıkanır. Tuzu çıkınca küçük parçalar halinde doğranır. Tavada eritilmiş tereyağının içine ince doğranmış soğanlar ve sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar karıştırılır. Daha önceden doğranan turşular katılarak karıştırılır,...
  2. salatalık turşusu

    salatalık turşusu

    salatalık turşusu aspirinli turşu kütür kütür turşu 3kg salatalık,3.5 yemek kaşığı tuz,1.5 yemek kaşığı şeker,1.5 çay bardağı sirke,karabiber,dereotu,sarımsak,3 adet aspirin salatalıkları bol suda yıkayın tepelerini kesin cam kavanoza doldurun kaynak suyu üzerine dök 24 saat beklet sonra suyunu bir kaba boşalt ve ölç kaynamış suyu atup temiz su koy ve bütün malzemeleri suda erit dereotunu...
  3. Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır

    Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır

    Havuçlu Lahana Turşusu havuçlu lahana turşusu lahana havuç turşusu kelem Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 1 kg sirke 10 dis sarimsak 7 kg havuç tuz, su limon 1 bag maydanoz Yapilisi: 1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin. 2) Sarimsaklari temizleyin. 3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin. 4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina...
  4. Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

    salatalık turşusu nasıl yapılır salatalık turşusu yapımı turşu nasıl kurulur turşu yapımı hakkında bilgiler için yazımıza buyrun arkadaşlar malum önümüz kış kışlık yapmaya hepimiz başladık. daha önce domates konservesi nasıl yapılır diyerek evde kendim yapıp sonra sizlerle paylaşmıştım melekler. sonra buzluğuma bir takım sebzeler koydum bunlardan bir tanesi yemeklik patlıcandı. şimdi de...
  5. Bamya turşusu nasıl yapılır?

    Bamya turşusu nasıl yapılır?

    Bu konu; bamya turşusu ile ilgili bilgi vermektedir. Bamyanın her halini severim diyen meleklerimiz içim bamya turşusunun yapımını sunuyoruz. Bamya turşusu kış aylarında ziyafet sofralarınızı şenlendirecek görüntüsüyle beğeni toplayacaktır. Yapımı çok da zor olmayan bu turşuyu görüntüsüne bakarak ben de denemeyi düşünüyorum :D Şimdiden yapacak olan meleklerimize afiyet bal şeker olsun...

Sayfayı Paylaş