gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    çerkez tavuğu Kullanılacak Malzemeler
    • 1,5 kg.lık bütün tavuk
    • 1 adet küçük boy kuru soğan
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • 6 su bardağı su
    • Cevizli harç:
    • 2 su bardağı ceviz içi
    • 2 dilim bayat beyaz ekmek içi
    • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    • 2 diş sarmısak
    • 1 su bardağı tavuk suyu
    • 1 çay kaşığı tuz
    Hazırlanma Şekli

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip, haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla veya kevgirle alın. Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Pişen tavuğun suyunu süzün. Tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın, etlerini küçük parçalara ayırın. Ceviz içlerini elektrikli öğütücüden geçirerek un haline getirin veya havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün. Cevizi bir kaba alın. Bayat ekmek içini tavuk suyunda yumuşatın. Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Toz kırmızı biber, ezilmiş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun. Sonra da bir bardak ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. En sonunda bu harcı ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin. Kaşığın tersiyle üstünü ve kenarlarını düzeltin. Üzerine eskiden olduğu gibi cevizin yağını çıkararak gezdirebilirsiniz. Ya da kırmızı toz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun. [/FONT]

     
Saray Usulü Çerkez Tavuğu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çerkez TavuĞu

    Çerkez TavuĞu

    Malzemeler: - 2 adet bütün tavuk, - 2 adet bayat ekmek, - ½ kg ceviz, - 2 adet baş sarımsak, - 1 tatlı kaşığı biber salçası, - 1 çay kaşığı karabiber, - 1 yemek kaşığı tuzot. Yapılışı: Tavukları bol suda haşlayıp suyunu bir kenara ayırdıktan sonra haşlanmış tavukları ufak ufak didikleyin. Bayat ekmekleri, sarımsağı, cevizi, mikserde çekin (cevizlerin biraz iri kalmasına dikkat...
  2. Hint Usulü Tavuk Sote

    Hint Usulü Tavuk Sote

    MALZEMELER 500 gr kuşbaşı tavuk 1 adet soğan 2 veya 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kişniş 4 çorba kaşığı yoğurt tuz karabiber HAZIRLANIŞI Soğan ve sarımsakları tencereye doğradıktan sonra yağda çevirin. Daha sonra tavukları katın ve 5 dakika kadar pişirin. Kimyon, köri kişniş, tuz, karabiberi ekleyip 2 dakika karıştırın. En son yoğurdu ekleyip 30...
  3. Kiev Usulü Tavuk

    Kiev Usulü Tavuk

    tavuk kiev Malzemeler 8 Adet tavuk gögsü ( derisi ve kemikleri çikarilip hafifçe yassiltilmis) 1/ 2 bardak tereyagi 1 yemek kasigi kiyilmis maydanoz 1 adet dövülmüs karanfil 1 yemek kasigi kiyilmis sarmisak Biraz tuz ve karabiber 1/ 2 bardak un 2 yumurta ( çirpilmis) Galeta unu Kizartmak için yeteri kadar siviyag Yapilis Tarifi Tavuk gögüslerini yagli kagit arasinda döverek...
  4. Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

    Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

    pastırmalı yumurta Malzemeler 6 adet yumurta 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 250 gr. pastırma 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı Yeterince tuz Yeterince toz karabiber ½ su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi...
  5. Saray Usulü Güllaç

    Saray Usulü Güllaç

    Malzemeler : * 10 yaprak hazır güllaç * 2.5 litre süt * 2.5 su b.toz şeker * 1 su b.pudra şekeri * 1 su b.hindistan cevizi * yarım çay b.gülsuyu * yeşil fıstık * file fındık Süslemek için: * kiraz şekerlemesi * toz yeşil fıstık Hazırlanışı : Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk...

Sayfayı Paylaş