gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    pastırmalı yumurta Malzemeler
    6 adet yumurta
    2 orta boy kuru soğan
    2 orta boy domates
    250 gr. pastırma
    2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı tereyağı
    Yeterince tuz
    Yeterince toz karabiber
    ½ su bardağı et suyu
    1 yemek kaşığı sirke
    1 tatlı kaşığı toz şeker


    Yapılışı

    Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin. İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin.
    Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün. Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin. Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın.
    Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.

     
  2. Saharalı

    Saharalı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ekim 2009
    Mesajlar:
    192
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    pastırmayı seviyorum ama vücuttan atması çok zor oluyor:(
     
Saray Usulü Pastırmalı Yumurta konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)

    MALZEMELER 1 adet orta boy lahana, 2 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kasığı salça, 6 adet küçük boy soğan 500 gram kıyma, 1 çay kasığı kuru fesleğen 1 çay kasığı karabiber, 1 demet maydanoz 3 çay bardağı kırık pirinç, 2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri tuz ve su HAZIRLANIŞI Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın....
  2. Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    Saray Usulü Çerkez Tavuğu

    çerkez tavuğu Kullanılacak Malzemeler 1,5 kg.lık bütün tavuk 1 adet küçük boy kuru soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Cevizli harç: 2 su bardağı ceviz içi 2 dilim bayat beyaz ekmek içi 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 2 diş sarmısak 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı tuz Hazırlanma Şekli Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip,...
  3. Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

    güveç tenceresinin ilk kullanımı güveç tenceresi ilk kullanım Malzemeler: 2 su bardağı kurufasulye 2 soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 sivribiber 2 yemek kaşığı domates salçası 4-5 domates kaynar su tuz 5-10 dilim pastırma Hazırlanması: Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun....
  4. Saray Usulü Güllaç

    Saray Usulü Güllaç

    Malzemeler : * 10 yaprak hazır güllaç * 2.5 litre süt * 2.5 su b.toz şeker * 1 su b.pudra şekeri * 1 su b.hindistan cevizi * yarım çay b.gülsuyu * yeşil fıstık * file fındık Süslemek için: * kiraz şekerlemesi * toz yeşil fıstık Hazırlanışı : Tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın.Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin.Üzerine gülsuyu ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk...
  5. yumurta(=

    yumurta(=

    hemen hemen her sabah kahvaltımızda,soframıza konan bu yumurtalar bakın ne çilelerle geliyorlar o sofraya:haha: BAZEN ENDİŞE BAZEN ACI BAZEN SON YAKARIŞ BAZEN KADER YA HAYİNLİK(= SON VEDA=(

Sayfayı Paylaş