gebe
  1. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.487
    Beğenilen Mesajlar:
    2.192
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği

    Sarımsağın Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında ASİMELEK tarafından paylaşıldı.

    sarımsak,sarımsağın faydaları,sarımsak kokusu,sarımsak kokusu nasıl çıkar,sarımsak nelere iyi gelir,sarımsak nerede yetişir.

    [​IMG]

    Sarımsak veya sarmısak (Allium sativum L.), 25-30 cm yükseklikte, yeşilimsi beyaz veya pembe çiçekli, otsu bir kültür bitkisidir. Nadir olarak tohum bağlar. Bu nedenle soğancıkları (diş) ile üretilir. Ülkemizde “Beyaz sarımsak” ve “Siyah sarımsak” olmak üzere 2 çeşit yetiştirilmektedir. Vatanının orta Asya stepleri olduğu sanılmaktadır. Beyaz veya pembemsi renkli, az adette soğancıkdan (diş) meydana gelir. Dişlerin hepsi bir arada bir kabuk tarafından sarılmışlardır. Çok kuvvetli ve keskin bir kokusu ve yakıcı bir lezzeti vardır.

    Etken Maddesi
    Sarımsağın etken maddesi Allin’dir alin alındıktan sonra enzimatik olaylarla Alicin olarak vücutta değiştirilir. Bu maddenin insan vücudunda oksitleyici etkisi vardır.

    Bitkisel Tedavide kullanım alanları.

    Sarımsak gerçekten saymakla bitmeyecek ve tamamı da bilinemeyecek kadar yararı olan bir bitkidir. Özellikle;
    Kurt veya solucan düşürücü olarak,
    Haricen yara iyi edici olarak,
    Mantar hastalıklarını engelleyici ve tedavi edici olarak,
    Saçkıran hastalığını tedavi edici olarak,
    Tansiyon düşürücü olarak,
    Antiseptik olarak,
    Kolesterol düşürücü olarak,
    Safra salgılarını artırıcı olarak,
    Kurşun ve yılan zehirlenmelerinde etken olarak,
    Sakinleştirici olarak, şifalı bitkiler
    Kullanılan sarımsak dan birden farklı yöntemle etken madde alınır.

    Sarımsak dan etken madde elde edilmesi
    1- Üsare(Tentür) Yöntemi: Usare hazırlamak için bir miktar sarımsak havanda ezilir, sıkılarak alınan usarenin 1 gr miktarı 10 gr su ile sulandırılır ve bu karışımın içine, usarenin bozulmasını önlemek için, 10 damla kadar etil alkol konur.

    2- Emdirme Yöntemi: Bu yöntemde bütün halindeki sarımsaklar ortadan iki ye kesilerek bir ekmek kabuğu gibi emici bir besine sürülür ve içindeki etken maddenin bi emici besin tarafından alınması sağlanır.

    3- Sarımsak ruhu Yöntemi: İncecik kıyılan sarımsaklar bir havana alınır ve üzerine bir miktar tuz eklenerek iyice dövülür. Daha sonra biraz dinlendirildikten sonra üzerine duruma göre bir miktar su eklenir. Tekrardan dinlendirilen karışım iyice karıştırılır ve süzülür. Sıvı kısım haricen(dış deriye sürülerek) veya Dahilen (ağızdan alınarak) kullanılabilir.

    4- Lapa Yöntemi: Bu yöntemde İnce ince kıyılan sarımsaklar havana alınır ve güzelce dövülerek lapa haline getirilir. Daha sonra bu lapanın üzerine tuz veya alkol bazı durumlarda ise(Ayak Mantarı Enfeksiyonlarında) ikisi de birlikte katılarak karışım dinlendirilir

    Sarımsağın Tedavilerde Uygulanması:
    Kurt ve solucan Düşürücü: Kabuğu soyulmuş olan bir sarımsak dişi bir ekmek kabuğu parçasına kuvvetle sürülür ve çıkan esansı emmiş olan ekmek parçası yenilir.
    Aynı amaç için sarımsak şurubu da kullanılmaktadır. 100 gr parçalanmış sarımsak, 200 gr su ve 200 gr şeker ile 1 gün bekletildikten sonra iyice karıştırılıp süzülür. Elde edilen şuruptan günde 2-3 yemek kaşığı içilir.

    Yara İyileştirici: Lapa yöntemiyle hazırlanan sarımsak yaranın üzerine sürülür bir miktar beklendikten sonra temizlenerek tahriş edici etkilerinden kurtulunur.

    Saç Kıran Hastalığı: Üsaresi yapılan sarımsak hazır olarak bekletilir. Saç kıranın olduğu yerler bir kibrit çöpü veya buna benzer bir şeyle iz yapmayacak şekilde hafifçe kazınarak tahriş edilir. Hemen ardından sarımsak tentürü bu bölgeye sürülür bir miktar bekledikten sönra bölge yıkanarak temizlenir.(beklemek: Yaklaşık 30-60 dk)
    !!!!Önemli!!!!: Bazı durumlarda saç dökülmesine de iyi geldiği bildirilmiştir. Kullanan ve gerçekten fayda sağladığını bildiren hastalar mevcuttur. Saç dökülmesinde sarımsak ruhu Yönteminin kullanılması daha iyi olacaktır.

    Ayak Mantarı Hastalığı: Bu hastalığın iyileştirilmesi ilgili linkte detaylı olarak anlatılmıştır. Bilgi almak için Lütfen Tıklayınız.

    Tansiyon düşürücü olarak: 10 gr sarımsak başı ezilir, üzerine 10 gr etil alkol konur, karışım 1 gün bekletildikten sonra ince bir bez veya süzgeçle süzülür. Elde edilen özsudan günde 3 defa 15-30 damla alınır.

    !!!!Dikkat!!!!

    Yan Etkileri:

    Sarımsağın özellikle çiğ olarak fazlaca tüketilmemesine dikkat edilmelidir. Bu şekildeki aşırı tüketim midede tahriş edici etkiye sebep olmaktadır. Özellikle tansiyon problemi olanlarda daha dikkatli olunmalıdır. Çünkü çiğ sarımsak tansiyon üzerinde düşürücü etkiye sahiptir. Bazı durumlar da çiğ sarımsak bir tür anemiye(kansızlık) neden olmaktadır.
    Eğer kendinizi diğer günlerden daha yorgun, halsiz ve ağırlaşmış hissediyorsanız. Gözlerinizde kararmalar veya pul pul olmalar yaşıyorsanız. Hafif baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü mevcutsa sarımsaktan şüphelenebilirsiniz.

     
    Young bride bunu beğendi.
  2. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Bide kokusu olmasa çok süper olacak :D:D Paylaşım için tşk. canım
     
Sarımsağın Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sarımsağı çiğ yemeyin

    Sarımsağı çiğ yemeyin

    Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiğini ileri sürdü. Yılmaz, "Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa...
  2. Sarımsağın Binbir Çeşit Faydaları

    Sarımsağın Binbir Çeşit Faydaları

    sarımsağın faydaları sarımsağın yararları sarımsağın faydaları nelerdir Soğan ve sarımsak yemeklerimizin baştacıdır melekelr :) Yemeklere verdikleri lezzet kadar sağlığa faydaları da say say bitmez. Kokusunu sevmeyenler de olabilir ancak hiç olmazsa şifa niyetine tüketmeye özen göstermek gereklidir. Bu makalemizin konusu da sarımsağın bitmek faydaları :) 1)Ölümlere sebep olan atardamar...
  3. Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları

    Sarımsağın Özellikleri ve Faydaları

    Sarmısağın Faydaları Sarmısak yararları Sarmısak Faydaları nelerdir Yemeklere son derece lezzet veren sarımsağın sağlığa da büyük faydaları var melekler :) Keskin kokusundan dolayı ne yazık ki tüketilmeyen doğal antibiyotik sarımsağın faydalarını bir de bizim makalemizden öğrenin melekler :) Çiğ ya da pişirilmiş sarımsak tüketenlerde, mide, bağırsak, prostat, gırtlak ve meme kanserinin...
  4. Sarımsakla yüzdeki akne ve sivilcelerden kurtulun

    Sarımsakla yüzdeki akne ve sivilcelerden kurtulun

    Sarımsağın içerisinde yer alan bir diğer bileşen olan sülfür ise enfeksiyonları önler ve iltihabı azaltır. Sülfür aynı zamanda kan dolaşımını güçlendirerek cilde doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır. Ayrıca sarımsağın içerisinde bakterilerin ölmesini sağlayan antioksidanlar da vardır. Peki, akne, sivilce ve leke tedavisinde sarımsak nasıl kullanılır? İşte size birkaç kullanım önerisi:...
  5. Siyah sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor

    Siyah sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor

    Siyah sarımsak günlük hayatta kullandığımız normal sarımsaklardan daha faydalı olan bir bitkidir. Siyah sarımsak, Avustralya, Japonya, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinin mutfaklarında popüler kullanım alanına sahiptir. Siyah sarımsak normal bir sarımsağın belirli ısı ve nem koşullarında bir ay süreyle kurutulması ile elde edilen bir sarımsak çeşididir. Bir ay boyunca fermantasyona uğrayan...

Sayfayı Paylaş