gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Sebze Dolması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    sebze dolması sebze dolmasi dolması nasıl yapılır tarifi sebzeli dolma tarifi Malzemeler :
    8 adet dolmalık biber
    2 adet patlıcan
    2 adet kabak
    2 adet patates
    3 adet domates
    2 diş sarımsak
    1 Kase sarımsaklı yoğurt
    Kırmızı pul biber
    2 Su bardağı sıvı yağ

    Yapılışı :

    Patlıcan alacalı soyulup fındık büyüklüğünde küpler halinde doğranır,kızartılır. Kabak ve patateste aynı şekilde doğranır ve kızartılır. 1 adet domates ve 2 diş sarımsak bir yemek kaşığı yağda sotelenir, kızartılan malzemelerle karıştırılır. Dolmalık biberlerin içi çıkartılıp tüm olarak kızartılır.Sebze karışımı biberlerin içlerine doldurulur. Biberlerin üzerine birer domates dilimi yerletirilip, üzerine bir kaşık sarımsaklı yoğurt koyulur. Kırmızı pul biberle süslenir.

     
Sebze Dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. lor dolması

    lor dolması

    lor dolmasi lor dolması 3-4 bağ pazı 5-6 tane soğan 1 kilo minci peyniri istedeğin kadar bulgur tereyağı yapılışı: pazıları bir tencerede haşla.bi tencerede de doğranmış soğanlarla içine istediğin kadar tereyağıyla kavur pembeleşinceye kadar sonra önceden pişirdiğin bulgurları bir kaba boşalt içine soğanı ve peyniri koy karıştır en sonda sarma yapar gibi pazıları bu katıkla sar bir tepsiye...
  2. Kayısı Dolması

    Kayısı Dolması

    malzemeler: 750 gr kuru malatya kayısısı 3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 250 gr ceviz 1 paket kuş üzümü hazırlanması: 1. 750 gr kayısıyı iyice yıkayın. 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin. 2. yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun. tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın. soğuyan kayısıların arasına ceviz...
  3. Tavuk Dolması

    Tavuk Dolması

    tavuk dolması pirincli tavuk dolmasi pirinçli dolması video doldurma Malzemeler 1 adet tavuk (2 kg.lık, temizlenmiş) 225 gr. (1 su bardağı) pirinç (ayıklanmış) 250 gr. kuşbaşı dana eti Taze çekilmiş karabiber 1 çay k. kırmızı pulbiber 90 ml. (6 çorba k.) riviera zeytinyağı 1 bağ tere 3 lt. (12 su bardağı) su. Yapılışı 1. Tavuğu yıkayıp, iyice kurulayın. Pirinçleri, nişastası akıp...
  4. Balkabağı Dolması

    Balkabağı Dolması

    Tencereye girecek büyüklükte bir balkabağının kabuğunu soymalı ve kapak yuvarlak olacak surette sap tarafını çıkarıp içini boşaltmalı ve temizleyip yıkamalı. Yanmış (eritilmiş) tereyağından yeter derecede pirinci birkaç defa çevirdikten sonra azar azar sıcak su ve tuzunun ilavesiyle diri pilav haline getirilmeli. Sonra fıstık ve kuş üzümü ve sair arzulanan baharat ve cüz’i şeker serpip biraz...
  5. portakal dolması

    portakal dolması

    İlginç bir tarif...Denemek isteyenler buyursun 10 adet portakal, 1 su bardağı haşlanmış pirinç, 1 su bardağı tozşeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 çay kaşığı tarçın. Süslemek için: 250 gram kaymak, 250 gram dövülmüş ceviz Portakalları yıkayıp, üzerinden bir kapak kesin. İçini oyup, meyvesini çıkarın. 1 gün soğuk suda...

Sayfayı Paylaş