Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler
Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri patates, lahana, fasulye gibi sebzelerle ilgili pratik bilgiler kızlar...

sebzeler-280.jpg



PRATİK BİLGİLER
Patates genellikle rejim yapanların tercih ettiği bir besindir. Bu arada şunu akıldan çıkarmamak gerekir. Haşlanmış patateslerin yüz gramında sadece 76 kalori vardır; halbuki kızarmış patatesin yüz gramındaki kalori miktarı 400'ü geçer.

Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
Eğer, uzun süre kullanmak için, fazlaca aldınızsa, zamanla bunların kabuğunda beliren göz göz tomurcuklan tırnağınızla kazıyarak almanız gerekir. Aksi halde patatesin özüyle beslenen tomurcuklar, kısa zamanda patateslerinizin buruşmasına yol açar.

Küçük doğrayacak olursanız, çabuk pişmelerini sağlayacağınız gibi, tadı da daha güzel olur yemeğin ve bunlardan da önemlisi, sebzenin vitamin kaybı önlenir.

Çalı fasulyeyi kenarlarını incecik kestikten sonra uzunluğuna ortadan ikiye kesiniz ne kadar ince hazırlanırsa o oranda lezzetli ve görünüşü güzel olur.

Evde fazla miktarda domatesiniz varsa şayet, onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yere koyacak olursanız, 14 gün bozulmadan dayanır.

Sebzeler pişirileceği zaman kabuklan çok ince soyulmalıdır. Çünkü vitaminleri kabukların hemen altındadır. Ve daha önce soyulursa kararır.

Bir limonun yarısı kaldığı zaman, az sirke bulunan küçük bir tabağa, kesilmiş tarafını koyacak olursanız kuruyup buruşmayacaktır.

Limon sert ise, kesmeden önce bir iki dakika suya batırınız, daha sulu olur.

Lahana pişirirken fena bir koku çıktığını bilirsiniz. Ama bu kokuyu nasıl gidereceğinizi de bilir misiniz?. İşte kolayı tencereye tülbende sarılmış bir parça ekmek, yahut yarım limon koyun koku almaz.
 
Geri
Üst