gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler

    Konu, 'Mutfak İçin Pratik Bilgiler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri patates, lahana, fasulye gibi sebzelerle ilgili pratik bilgiler kızlar... [​IMG]


    PRATİK BİLGİLER
    Patates genellikle rejim yapanların tercih ettiği bir besindir. Bu arada şunu akıldan çıkarmamak gerekir. Haşlanmış patateslerin yüz gramında sadece 76 kalori vardır; halbuki kızarmış patatesin yüz gramındaki kalori miktarı 400'ü geçer.

    Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
    Eğer, uzun süre kullanmak için, fazlaca aldınızsa, zamanla bunların kabuğunda beliren göz göz tomurcuklan tırnağınızla kazıyarak almanız gerekir. Aksi halde patatesin özüyle beslenen tomurcuklar, kısa zamanda patateslerinizin buruşmasına yol açar.

    Küçük doğrayacak olursanız, çabuk pişmelerini sağlayacağınız gibi, tadı da daha güzel olur yemeğin ve bunlardan da önemlisi, sebzenin vitamin kaybı önlenir.

    Çalı fasulyeyi kenarlarını incecik kestikten sonra uzunluğuna ortadan ikiye kesiniz ne kadar ince hazırlanırsa o oranda lezzetli ve görünüşü güzel olur.

    Evde fazla miktarda domatesiniz varsa şayet, onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yere koyacak olursanız, 14 gün bozulmadan dayanır.

    Sebzeler pişirileceği zaman kabuklan çok ince soyulmalıdır. Çünkü vitaminleri kabukların hemen altındadır. Ve daha önce soyulursa kararır.

    Bir limonun yarısı kaldığı zaman, az sirke bulunan küçük bir tabağa, kesilmiş tarafını koyacak olursanız kuruyup buruşmayacaktır.

    Limon sert ise, kesmeden önce bir iki dakika suya batırınız, daha sulu olur.

    Lahana pişirirken fena bir koku çıktığını bilirsiniz. Ama bu kokuyu nasıl gidereceğinizi de bilir misiniz?. İşte kolayı tencereye tülbende sarılmış bir parça ekmek, yahut yarım limon koyun koku almaz.

     
Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. parfümle ilgili pratik bilgiler

    parfümle ilgili pratik bilgiler

    parfümle ilgili bilgiler Vücut Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır: Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek. Kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri, şakaklar ve boyun. Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri....
  2. Sebzelerle ilgili pratik bilgiler..

    Sebzelerle ilgili pratik bilgiler..

    sebzelerle ilgili bilgiler Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz. Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız. Pirinç ve...
  3. Güzellikle ilgili pratik bilgiler

    Güzellikle ilgili pratik bilgiler

    güzellikle ilgili pratik bilgiler güzellikle ilgili bilgiler Kadınlar olarak yıllardır güzellikle ilgili bir çok şey duyarız. Peki bunlar doğru mu gerçeklik payı nedir acaba bu güzellik durumları hurafeden mi ibaret. Buyrun meleklerim. Çok fazla havuç yemek gerçekten cildimin turuncu olmasına neden olur mu? Ne yazık ki bu eski bir masal değil. Havuç, balkabağı ve diğer turuncu yiyeceklerin...
  4. Ev ile ilgili pratik bilgiler

    Ev ile ilgili pratik bilgiler

    evle ilgili pratik bilgiler Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek...
  5. MUTFAK GEREÇLERiYLE iLGiLi PRATiK BiLGiLER

    MUTFAK GEREÇLERiYLE iLGiLi PRATiK BiLGiLER

    mutfakta pratik bilgiler 2011 mutfakla ilgili pratik bilgiler Mutfakta her bayanın işine yarayacak pratik bilgiler... Aluminyum kaplari sirkeyle parlatin.Fincandaki kahve ve cay lekesine acil ve etkili cozum. Nemli bir havluyu deterjanli suya batirip cikarin ve lekenin uzerini ovusturarak silin. Mutfaginizin guzel kokmasini istiyorsaniz, bir parca aluminyum kagit uzerine tarcin serptikten...

Sayfayı Paylaş