gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.365
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113

    Sebzelerle ilgili pratik bilgiler..

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    sebzelerle ilgili bilgiler Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.
    Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.

    Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.

    Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin.

    Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.

    Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz.

    Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir.

    Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.

    Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın.

    Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

    Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.

    Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın

    Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır.

    Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.

    Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.

    Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.

    Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir.

    Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.

    Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.

    Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.

    Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.

    Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?

    Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

    Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz.

    Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.

    Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak

     
Sebzelerle ilgili pratik bilgiler.. konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. parfümle ilgili pratik bilgiler

    parfümle ilgili pratik bilgiler

    parfümle ilgili bilgiler Vücut Parfümler kokularını yaymak için sıcaklık, hareket gibi faktörlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle parfüm sürmek açısından vücudun bazı bölgeleri ayrıcalıklıdır: Sıcak ve nemli noktalar. Koltuk altları, göğüs araları, ense, kulak arkaları ve göbek. Kanın fazla pompalandığı noktalar. Bilek içleri, şakaklar ve boyun. Hareketli noktalar. Dirsekler ve diz içleri....
  2. Güzellikle ilgili pratik bilgiler

    Güzellikle ilgili pratik bilgiler

    güzellikle ilgili pratik bilgiler güzellikle ilgili bilgiler Kadınlar olarak yıllardır güzellikle ilgili bir çok şey duyarız. Peki bunlar doğru mu gerçeklik payı nedir acaba bu güzellik durumları hurafeden mi ibaret. Buyrun meleklerim. Çok fazla havuç yemek gerçekten cildimin turuncu olmasına neden olur mu? Ne yazık ki bu eski bir masal değil. Havuç, balkabağı ve diğer turuncu yiyeceklerin...
  3. Ev ile ilgili pratik bilgiler

    Ev ile ilgili pratik bilgiler

    evle ilgili pratik bilgiler Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek...
  4. MUTFAK GEREÇLERiYLE iLGiLi PRATiK BiLGiLER

    MUTFAK GEREÇLERiYLE iLGiLi PRATiK BiLGiLER

    mutfakta pratik bilgiler 2011 mutfakla ilgili pratik bilgiler Mutfakta her bayanın işine yarayacak pratik bilgiler... Aluminyum kaplari sirkeyle parlatin.Fincandaki kahve ve cay lekesine acil ve etkili cozum. Nemli bir havluyu deterjanli suya batirip cikarin ve lekenin uzerini ovusturarak silin. Mutfaginizin guzel kokmasini istiyorsaniz, bir parca aluminyum kagit uzerine tarcin serptikten...
  5. Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler

    Sebzelerin Pişirilmesiyle İlgili Pratik Bilgiler

    Mutfaklarımızın vazgeçilmezleri patates, lahana, fasulye gibi sebzelerle ilgili pratik bilgiler kızlar... PRATİK BİLGİLER Patates genellikle rejim yapanların tercih ettiği bir besindir. Bu arada şunu akıldan çıkarmamak gerekir. Haşlanmış patateslerin yüz gramında sadece 76 kalori vardır; halbuki kızarmış patatesin yüz gramındaki kalori miktarı 400'ü geçer. Havucu kaynar suda...

Sayfayı Paylaş