gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    sebzeli et haşlama

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    sebzeli et haşlama et haşlama patatesli sebzeli tarifi
    bu yemek dünyanın en lezzetli ve hafif yemeğidir bence



    [​IMG]



    MALZEMELER:

    * 750 gram iri parçalar halinde et
    * 3 havuç
    * 3 orta boy patates
    * 2 limonun suyu
    * 2 yumurta sarısı (hiç beyazı kalmasın)
    * Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

    YAPILIŞI:

    1. Eti tencereye alın ve üzerini geçecek su kadar ekleyin.
    2. Çıkan köpükleri alın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
    3. Etler iyice yumuşayınca başka bir tencereye aktarın ve diğer tencerede kalan suyu süzdürerek etlerin üzerine ekleyin.
    4. Yine üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya bırakın.
    5. Bu arada havuçları ve patatesleri irice doğrayın.
    6. Kaynayan suya atın, pişirin.
    7. Yumurta sarılarını ve limon suyunu çok iyi çırpın, sebzeler pişince tenceredeki sudan biraz alın ve yumurtalı karışıma iyice yedirin. Yemeğe ilave edin.
    8. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
    9. İsterseniz tencereye isterseniz tabakların üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

    Not: Malzemeler 6 kişilik.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
    diyet yapanlar için birebir
     
sebzeli et haşlama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. terbiyeli haşlama

    terbiyeli haşlama

    Malzemeler 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su 4 Patates 2 Havuç 7-8 Arpacık Soğanı 1 Küçük Kereviz 1 Çorba Kaşığı Margarin 5-6 Karabiber Tanesi 1 Çorba Kaşığı Un 3 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Yemeğin Tarifi Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun. Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su...
  2. Sebzeli omlet

    Sebzeli omlet

    sebzeli omlet Malzemeler: 5 yumurta 1 çay bardağı bezelye 250 gr ıspanak 3 taze soğan 2 patates 1 sivri biber 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 1 çaykaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: *Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince...
  3. Sebzeli Dürüm

    Sebzeli Dürüm

    Et yemeyenler için çok güzel bir tarif :) Malzemeler, 1 adet kabak 2 adet havuç 1 adet patlıcan 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 diş sarımsak 1 kâse yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Sosu için, 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı, Havuç, patlıcan ve kabağın kabuklarını soyun. Orta kalınlıkta...
  4. Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı Haşlama Pilav nasıl yapılır Evet Melek'ler, yeni bir pilav tarifiyle daha karşınızdayız :D (Sunucu gibi mi oldum ne):D:D Bu pilavımız; haşlama pilav, nasıl mı yapılır buyrun öğrenelim Melek'ler:) Haşlama Pilav Tarifi Resimli Haşlama Pilav malzemeleri -2 Su bardağı pilavlık pirinç -2 Yemek kaşığı sıvıyağ -1 Tatlı kaşığı tuz -2 Su bardağı su Haşlama Pilav yapımı...
  5. Haşlama İçli Köfte Tarifi

    Haşlama İçli Köfte Tarifi

    İçli Köfte Resimli İçli Köfte Tarifi Yapması el mahareti isteyen , zorluğu kadar lezzetiyle de meşhur içli köfte tarifi vereceğiz sizlere melekler :) İçli köfte malzemeleri -1 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı un -1 yemek kaşığı biber salçası -Tuz İçi için -Yarım kilo kıyma -1 adet orta boy soğan -1 yemek kaşığı domates salçası -125 gram margarin -Az miktarda tuz ve İçli Köfte...

Sayfayı Paylaş