Sebzeli makarna

melegim

Yeni Üye
Üye
Sebzeli makarna
sebzeli makarna sebzeli makarnalar makarna çeşitleri sebzelı
Sebzeli makarna
2 kişilik
  • 1/2 adet küçük boy kabak (yarım halka kesilmiş)
  • 4 adet mantar ( dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı makarna
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
Kabaklara üzerlerine çıkıncaya kadar su ilave edin, kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, 15 dakika pişirip, süzün. Mantarları yağsız tavada ve kısık ateşte karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Arzu ettiğiniz çeşit makarnayı pişirip süzün. Isıtılmış tereyağına unu ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alın, karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyin ve yine karıştırmaya devam ederek kısık ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Peyniri katın ve peynir eriyinceye kadar pişirin. Hazırladığınız sos, sebzeler ve makarnayı iyice harmanlayıp servis yapın.
 
Geri
Üst