gebe
  1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    893
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Şeftali

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

    şeftali am gibi am resimleri gibi sulu sulu seftali Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali kiraz ve kayısı gibi gülgiller ailesindendir.Dünyaya Çin'den yayıldığı düşünülen şeftali uzun yaşam ve ölümsüzlük sembolü olarak Çin sanatında çömlek ve porselen dekorasyonunda kullanılmıştır. En iyi sıcak iklimlerde yetişen şeftali Avrupa'ya İran'dan İspanyollar tarafından getirtilmiştir. Şeftali ağacı ortalama 30 yıl yaşar, çok uzun ömürlü bir ağaç değildir. Bol sulu ve tatlı meyvesinin en önemli özelliği kabuğunun tüylü olmasıdır. Bu kadifemsi dokudan hoşlanmayanlar için nektarin denilen tüysüz bir çeşidi de vardır. Çekirdeği tek ve serttir. Çekirdeği kolay ayrılana yarma şeftali, ete yapışık olana et şeftalisi denir. Yarma şeftali genellikle taze meyve olarak tüketilir. Et şeftalisi ise konserve yapımında kullanılır. Ülkemizde beyaz ve sarı etli olarak bilinen iki tür vardır. Şeftali alırken özellikle hoş kokulu olmasına dikkat edin. Eğer olgun şeftali alacaksanız hemen tüketin. Olgunlaşmamış şeftalileri evde oda sıcaklığında bir kese kağıdı içinde 2-3 saat bekletirseniz olgunlaşmalarını sağlarsınız. Şeftalinin olgunlaştığını dokunduğunuzda yumuşamasından ve hoş kokusundan anlayabilirsiniz. Seftali ciçekleri kabizligi giderir ve barsak solucanlarini düsürür. Meyvesi hazmi kolaylastirir. Idrar yollarini temizler. Bol miktarda idrar söktürür. Basurdan dogan sikayetleri giderir. Safra kesesi ve böbrekler için faydalidir ----------------------
     
Şeftali konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Şeftalİ Kurabİye

    Şeftalİ Kurabİye

    şeftali kurabiyesi şeftalili kurabiye şeftali kurabiye gıda boyalı kurabiyeler seftali ŞEFTALİ KURABİY MALZEMELER: Hamuru için:125 gr margarin 2 çorba kaşığı yoğurt yarım su bardağı şeker 1 yumurta aldığı kadar un yarım pk.kabartma tozu ve yarım pk. vanilya 40 ad.yarım ceviz kabuğu,(bunun yerine folyoları sarıp küçük yuvarlaklar elde edebilirsiniz) KREMASI: 250 GR.süt 1 ad.yumurta 1 su...
  2. şeftali güzellemesi

    şeftali güzellemesi

    Malzemeler Yarım kilo şeftali 2 Su bardağı süt 2 Çorba kaşığı mısır nişastası 1 Çorba kaşığı un 1 Su bardağı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tereyağı 1 Poşet krem şanti 1 Çorba kaşığı hindistancevizi 1 Paket vanilya Hazırlanışı Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilim yada küp şeklinde doğrayın. Dikdörtgen bir cam servis tepsisine şeftalileri dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı hindistancevizi...
  3. Şeftali

    Şeftali

    Tatlı şeftali yemek sevgi ve arsusunundan isteğine kavuşmaya, ekşi şeftali yemek korkuya; Şeftali ağacı zengin ve cömert insana, bu ağacın dibinden şeftali toplamak hasta bir kimseden mala nail olmaya; Şeftali bazen erkek kardeşe ve iyi arkadaşa delalet eder.Rüyada şeftali görmek , çok kötü haberlere işarettir. Rüyada olgun şeftali aldığını görmek para kazanmak ve gayri menkul almak demektir....
  4. şeftali

    şeftali

    (Pfirsichbaum / Pêecher / Peach tree / Prunus persica / Peach) 3-5 m boylarinda bir meyve agaci. Bitki, meyveleri için yetistirilir. Meyveler 5-10 cm çaplarinda, yuvarlak tatli sulu ve hos kokuludur. Vatani Çin’dir. Iran’a, sonra da Anadolu’ya geçmistir. Avrupa’ya da Anadolu’dan yayilmistir. Akdeniz bölgesinde yetistirilen çesitleri: Flardasun, early amber, sâhil seridinin dis kisminda...
  5. şeftali

    şeftali

    (Pfirsichbaum / Pêecher / Peach tree / Prunus persica / Peach) 3-5 m boylarinda bir meyve agaci. Bitki, meyveleri için yetistirilir. Meyveler 5-10 cm çaplarinda, yuvarlak tatli sulu ve hos kokuludur. Vatani Çin’dir. Iran’a, sonra da Anadolu’ya geçmistir. Avrupa’ya da Anadolu’dan yayilmistir. Akdeniz bölgesinde yetistirilen çesitleri: Flardasun, early amber, sâhil...

Sayfayı Paylaş