şeftalili krep pasta

TÜLSÜ35

Yeni Üye
Üye
şeftalili krep pasta
Krep için:
3 yumurta
2,5 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
yarım paket vanilin



Krema için:
1/2 kg süt
3 kaşık un
3 kaşık mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı katı yağ
1 şeftali



Süslemek için:
1-2 adet şeftali (ince dilim doğranmış)




Krep malzemelerinin tümünü mikser yardımıyla iyice karıştırın. Isıttığınız yağsız teflon tavaya küçük bir kepçe yardımıyla dökerek sırasıyla bütün kreplerinizi arkalı önlü pişirin. Bir tabağa alıp bekletin.



Ufak bir tencereye 1 adet şeftali doğrayın ve kullanacağınız 1 çay bardağı şekerden 1 yemek kaşığı alıp üzerine dökün. Biraz bekletip altını yakın ve sulanıp suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra rondo ile püre haline getirin.



Krema için yağ ve şeftali hariç tüm malzemeyi karıştırın (şekerin kalanını kullanarak) ve ocakta pişirin. Sürekli karıştırmaya özen gösterin. Kaynama zamanı geldiğinde birden koyulaşıp dip tutmaya yelteniyor. O yüzden hızlıca karıştırmanız gerekecek. Krema pişince içine önce yağı sonra da püre halindeki şeftaliyi de ekleyip mikserle çırpın.



Pasta için sırasıyla bir krep - bir tahta kaşığı krema şeklinde dizin. Tam ortaya denk gelen iki kata şeftali dilimleri de dizin. En üste kadar tamamlanan pastanızı yine şeftali ile süsleyin.
 
Geri
Üst