gebe
  1. $ul€

    $ul€ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ocak 2009
    Mesajlar:
    7.205
    Beğenilen Mesajlar:
    424
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iڪے†∂ηßﺙℓ

    Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk

    Konu, 'Pilavlar' kısmında $ul€ tarafından paylaşıldı.

    Yemek yapmayı,yeni tarifler denemeyi ve mutfakta vakit geçirmeyi seven melekler..Tam sizlerin ağzına layık enfes bir tarif daha.Hadi denemek için hemen mutfağa.. [​IMG]
    Malzemeler :

    * 1 bütün tavuk
    * 1 soğan
    * 3 diş sarımsak
    * 1 çorba k.mayonez
    * 1 tutam taze kekik
    * tuz
    * tane karabiber

    Pilavı için:

    * 2 su b.bulgur
    * 1 su b.tel şehriye
    * 1 soğan
    * 2 biber
    * 1 domates
    * 1 çorba k.domates salçası
    * 1 su b.tavuk suyu
    * 1 çorba k.tereyağı
    * sıvıyağ
    * tuz
    * su

    Hazırlanışı :

    Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın. Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

    Pilavı için tereyağını eritin. Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun. Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin.
    Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.

    Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin. Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz..afiyet olsun..(alıntıdır)

     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Kasım 2009
  2. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. şehriyeli Pilav

    şehriyeli Pilav

    Malzemeler 100 gr arpa şehriye 1,5 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı margarin Tuz Yapılışı Şehriyeyi yağda kavurunuz.Pirinci koyarken şehriyeyi de koyunuz.Adi pilav gibi pişiriniz. Afiyet olsun.
  2. İç Pilavlı Tavuk

    İç Pilavlı Tavuk

    fırında pilavlı tavuk iç pilavlı tavuk içli nasıl doldurulur fırında iç bütün Kullanılacak Malzemeler 1 adet soğan 1 yemek kaşığı yenibahar 100 gram dolmalık üzüm 100 gram dolmalık fıstık 1 bütün tavuk (irice) Yeterince tuz, karabiber 2 kaşık tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 fırın poşeti Hazırlanma Şekli Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika...
  3. Bulgur

    Bulgur

    Bulgur kaynatmak, kırdırmak ve onu eve taşımak bereketle yenecek rızka, Bulgur pilavı zekatı verilen ve bundan dolayı bereket hasıl olan nimete delalet eder.Evde bolluk anlamındadır. Rüyasında evine çuvalla bulgur girdiğini gören kişi, tahmin bile edemeyeceği bir bolluğa kavuşur
  4. Nar gibi kızarmış tavuk için püf noktası

    Nar gibi kızarmış tavuk için püf noktası

    nar gibi kızarmış tavuk tarifi fırında kızarmış bütün tavuk fırında tarifi Tavuklarınızı fırında yapacaksanız sizlere tavukların nar gibi kızarması için yapılması gereken püf noktayı veriyorum Tavuğu fırında pişirirken üzerinin iyi kızarması için tek yapmanız gereken,üzerine tuz, limon suyu, zeytinyağı, yoğurt ve salça karışımından sürmek… Bu şekilde hem daha lezzetli olduğunu, hem de nar...
  5. Nar Gibi Tavuk Kızartmak İçin Tavsiyeler!

    Nar Gibi Tavuk Kızartmak İçin Tavsiyeler!

    tavuğun nar gibi kızarması için, nar gibi tavuk kızartması, tavuğun iyi kızarması için Sevgili melekler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tüketilen beyaz et tavuk. Evlere pişirdiğimiz tavuğun dışarda yediğimiz hazır tavuk kızartmaları gibi kızarmasını istiyorsak birkaç yolu deneyebiliriz. Nar gibi kızarmış, lezzetli ve çıtır tavuk kızartması için işte sizlere çeşitli...

Sayfayı Paylaş