gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.604
    Beğenilen Mesajlar:
    1.517
    Ödül Puanları:
    113

    Şeker yerine ne tür tatlandırıcılar kullanılmalıdır?

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için beslenmek önemlidir, sağlığa giden yolda üç beyazdan uzak durulmalı. Şeker, tuz ve undan uzak durulduğu sürece sağlığımız koruma altında olur. Gün içinde hareket halinde olduğumuzda ayak üstü atıştırma ihtiyacı duyarız. Şekerli gıdaların tüketilmesi sağlığımızı ciddi anlamda etkilemektedir. Gerektiğinden fazla şeker tüketimi, insan vücudunda yağ depolanmasına yer hazırlayarak kilo almamıza neden olur. Şeker tat olarak basit olduğu kadar vücudumuza fazlası zarar verebiliyor. Uzmanlar dahi sofralarda şekerleri kaldırarak daha doğal tatlandırıcılar kullanılmasından yana olmaktadır. Şekerin yerini alabilecek çeşitli tatlandırıcılar sağlık dostu olduğu gibi hastalıklarında önlemesinde etkilidir.


    Bal
    En doğal tatlandırıcılar arasındadır. Şeker yerine tüketilebilir, çay ve tatlandırmak istediğiniz lezzetlerde kullanılması mümkündür. Doğal arı balları ise şekere oranla daha az zararlıdır.

    Pekmez
    Vücudumuzda demir, kalsiyum, bakır, potasyum, magnezyum bakımından zengin olan besinleri gösterir. Çay tatlandırıcı olarak kullanılabilir, vücudumuz için oldukça faydalı olduğu gibi; üst ve alt solunum yollarını destekleyerek kan yapıcı özelliği bulunmaktadır.

    Tarçın
    Yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılır, çayla birlikte tüketilmesi mümkündür. Faydalı besinler arasında yer alarak tüketilebilir.




    01.jpg







    Meyan kökü
    Çaydanlıkta kaynatılarak lezzetli tatlandırıcılar elde edilebilir. Suyun içinde karışım yapmanız lezzet katarak doyabilirsiniz.

    Kuru üzüm
    Tatlandırıcı ve lezzetli etkileri bulur. Kalori bakımından düşük olup vücut dostudur. Şeker ihtiyacınızı karşılayabilecek değerlerdendir. Kan şekeri yükselmesi sonucunda hastalıklardan koruyarak tokluk hissi yaratır.

    Kişniş
    Diyabet metabolizmasını düzenleyici olarak, vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak, kan şekerini düzende tutar.

    Akçaağaç şurubu
    Kahvaltı ve çayla birlikte tüketilebilen lezzetli ve tatlandırıcıdır.

    Şekerin yerine kullanılabilecek çeşitli besinler bulunmaktadır. Bunların başında yoğurtlu ve lezzetli meyveler bulunmaktadır. Hepsi bir arada tüketilebildiği gibi karbonhidrat tüketimini düşürmektedir.►Şeker Yerine Alternatif Olarak ”Asesulfam K” Tüketilebilir

    Asesulfam K satış noktalarında Sunette veya Sweet One olarak satışa sunulmaktadır. Sakarin ile aynı şekilde şekerden yaklaşık 200 kat daha tatlı bir maddedir ancak kullanımı sonrası ağızda kalan farklı bir tat nedeniyle pek fazla tercih edilen bir tatlandırıcı değildir.

    ►Kalorisiz Ne Kullanmalı: Şekerin yerine ne kullanabilirizi göz önünde bulundurulduğunda hiç sıfır kalori içermemesi ve idrar yoluyla vücuttan çok kolay atılmasıyla, çok tercih edilen bir tatlandırıcı olarak bilinmektedir.

    ►Şekerin Niyetine Alternatif Tatlandırıcı ”Aspartam” Tüketilebilir

    Özellikle Amerika tarafından onaylanan şeker yerine kullanılan tatlandırıcı özelliği bulunan maddeler arasında yer alan Aspartam güvenli bir tatlandırıcı olarak bilinir. İlk pazara sürüldüğü isimleriyle satışı devam eden aspartam Equal ve Natura Sweet isimleriyle satışa sunulmakta olan bir yapay tatlandırıcı.

    şekerin yerine ne kullanılır alternatifÖzellikle fırınlanmış ürünlerin içerisinde bol miktarda bulunan aspartam genellikle, puding, konserve besinler, dondurulmuş gıdalar, çeşitli içecekler, diyet içecekler, çeşitli aromalara sahip sakızlar ve jöle kıvamında hazırlanan tatlılar içerisinde bol miktarda yer alan bir tatlandırıcı maddedir.

    Aspartam ile ilgili, zararlı olduğu yönünde pek çok açıklama yapılmasına karşılık, yapılan araştırmalar sonucu bu zararlı etkilerin hiçbiri kanıtlanamadı ve kullanımı devam etmektedir.

     
Şeker yerine ne tür tatlandırıcılar kullanılmalıdır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Badem Şekeri Yerine Lavanta

    Badem Şekeri Yerine Lavanta

    badem şekeri fiyatı bebek şekeri malzemeleri badem fiyatları lavanta bebek renkli fiyatı Düğün ve nikah merasimlerinde köklü bir gelenek olan nikah şekeri dağıtımı, zamana ayak uyduruyor ve biçim değiştiriyor. Eskiden gelin teli ve tül ile yapılan, içine badem şekeri konan nikah şekerleri neredeyse tarih oldu. Nikah şekerinin içinden şeker bile çıkmıyor artık. Onun yerine lavanta tercih...
  2. suni tatlandırıcılar ve şeker

    suni tatlandırıcılar ve şeker

    suni tatlandırıcılar ve şeker Katkı maddeleri ve baharatlar besinlere tat vermek için ya da tatlarını artırmak için kullanılır. Çok çeşitli maddelerden oluşan bu grupta bazı yağlar (sıvı yağ, tereyağı, hayvansal yağlar, margarin), şeker ve balın yanı sıra sirke, maydanoz, mercanköşk, fesleğen, biberiye; kekik gibi otlar ve karabiber, tarçın, vanilya, karanfil gibi baharat bulunur. Bu...
  3. Tür Nedir

    Tür Nedir

    tür nedir 1 örnek veriniz tür nedir, neye denir, nedemektir, türe örnek Tür, ortak özellikler taşıyan ve kendi aralarında döllenerek üreyebilen akraba canlıları içeren biyolojik grup türlerin sınıflandırılmasında uluslararası ikili adlandırma sistemi benimsenmiştir. Bu sisteme göre her yeni türe Latince bir cins birde tür adı verilir. Bu adlardan ilki tanımlanan türe akraba olan öbür türleride...
  4. Yalancı Emzik Ne Zaman Kullanılmalıdır?

    Yalancı Emzik Ne Zaman Kullanılmalıdır?

    bebeğe ne zaman emzik verilir,bebeğe emzik vermek sakıncalımıdır,bebeğimi emziğe ne zaman alıştırmalıyım,bebeklede emzik kullanımı hakkında bilgiler Yalancı meme vermenin bir zamanı yoktur. Tabii ki duruma göre bu zaman değişebilmektedir ama şunu belirtmek lazım ki; yalancı meme emmekle anne memesini emmek aynı teknikle olmamaktadır. Dolayısıyla yalancı memeye alışmış olan bir bebeğin anne...
  5. Yapay tatlandırıcılar ne kadar sağlıklı?

    Yapay tatlandırıcılar ne kadar sağlıklı?

    Şeker, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bazılarımız şeker tüketimine dikkat etmeye çalırşırken bazılarımız hunhanrca tüketiyoruz. Şeker tüketiminde dikkat etmeye çalışanlar genellikle esmer şeker tüketmeye çalışıyor. Fakat esmer şekerle beyaz şeker arasında tek fark beyaz şeker gibi ön işlemden geçmemiş olması ve çok az miktarda gıda saflığının artırılmış olması. Bir de renk farkı...

Sayfayı Paylaş