Şekerli patlamış mısır nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Şekerli patlamış mısır nasıl yapılır
Ya biliyorum diyceksiniz ki şeker koy yap işte, ama ben tam ölçü istiyorum, arkadaşlara yapıcam rezil olmayayım :D
 
1 su bardağı patlamaya hazır mısır
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı su

evet bunların hepsini büyük bir tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.
sonra orta ateşte şekerimizi eritene dek karıştırarak devam ediyoruz
şeker eriyince ocağı biraz daha açıp mısır patlayana dek karıştırıyruz
patlama başlayıncakapağı kapatıp5 saniyede bir tencereyi çalkalıyoruz.
patlama bitince mutlaka anında kapatıyoruz ocağı.
patlama bittikten 4 saniye içinde kapatmassak tencere deki şeker yanar ve tencere simsiyah olur ve sağlıksız olur.
NOT: mısırlar patlayınca ocağı kapatın tencereyi açın ve harmanlayın..
 
Geri
Üst