Sevgi Dolu Bir Baba Ne Yapar?

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Sevgi Dolu Bir Baba Ne Yapar?
Sevgi dolu bir baba, erkekte başarı kızda ise kişisel uyum etkisi yapıyor...
Yapılan bazı araştırmalar ve tecrübelerimle görüyorum ki, şiddete dayalı suçlar, çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığı ile baba yokluğu arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor.

Sorumluluk sahibi bir babanın varlığı, sosyal hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bir işlev görüyor. Yapılan araştırmalar, sadece annenin bulunduğu ailelerde büyüyen çocukların, akranlarına göre daha dezavantajlı olduğunu ve bu dezavantajın çocukluk dönemi boyunca sürdüğünü, çocukların erken dönemdeki gelişimlerinde her iki ebeveynin de önemli olduğunu göstermektedir. Babalar, çocuğun büyüme sürecinde önemli roller üstlenirler.

Sıcak ve sevecen babalar, çocuklarda cinsiyet rollerinin gelişimini de etkiliyor. Erkek çocuklar, büyüme sürecinde babalarından erkeklerin ilgilerini, faaliyetlerini ve sosyal davranışlarını öğrenirler. Kız çocukları ise erkeklerle güvenli ve rahat ilişki kurmayı öğrenir. Sevgi dolu babalar, erkeklerde başarı, kızlarda kişisel uyum üzerinde olumlu etkiler yapar.

Sonuç olarak daha fazla bilgi, uygulama ve doğru çözüm için mutlaka bir pedagog veya psikologtan destek alınız.


Babasız büyüyen çocuklar şartlardan çok etkilenir
* 6 yaşından önce ya da 6 ile 9 yaş arasındaki ebeveynleri boşanan ergen kızlar, aileleriyle birlikte olan kızlara göre daha fazla alkol ya da madde kullanımına yönelmekte.
  • Kadınların ergen ve yetişkin popülasyonları içinde yaşadıkları ebeveyn ayrılığı erken başlayan cinsel etkinlik, büyük ölçüde suça ilişkin davranışla ilişkilendiriliyor.
  • Bu tür kadınların uzun ve memnuniyet verici ilişkiler kurmakta da zorlandıkları görülmekte. Kadınlarda bu duyguya yol açan durum, babanın duygusal olarak kaybının onların kendilerini 'reddedilmiş gibi' hissetmeleriyle ilişkilendirilmekte.
  • Pek çok kız bu reddedilmeyi yeteri kadar sevimli, sevilebilir ve zeki olmadıkları şeklinde algılamaktadırlar.


Engelli eğitiminde babanın önemli rolü artık tüm dünyaca malumdur.
Her insan sağlıklı nesiller ve çok başarılı çocukları olsun ister. Eğer çocuğunuzda bir farklılık varsa, bu sizi psikolojik olarak yıkıyor. Bu yıkım esnasında babaya çok büyük görev düşüyor. Bu psikolojik sürecin çok kolay atlatılmasında babanın öncülük yapması gerekiyor. Eğer baba psikolojik yıkımı kolay atlatmazsa ailede kaos yaşanıyor.Üzülmenin problemi çözmediğini belirtmekte büyük yarar var.


Engelli çocuğu olan ailelerde çiftler bazen birbirlerini çok kötü yargılayabiliyorlar. Çünkü onlar tüm vakitlerini suçlamalarla geçiriyorlar. Halbuki erken tedavi ve e- eğitim çok önemli. Baba yas sürecini uzun tutunca, hem tedavi hem de eğitim gecikiyor. Çünkü aile reisi olan baba, yetkili mercilere başvuracak, tedavi ve eğitimle bizzat ilgilenecek yegane kişi. Baba hızlı davranmazsa her şey gecikiyor. Halbuki eğitim alan çocuklar zamanla gelişme kat ederek öğrenebildiklerini, eğitilebildiklerini gösteriyor. Bu da aileyi psikolojik olarak rahatlatıyor, aileyi güçlendiriyor.
Sonuç olarak daha fazla bilgi, uygulama ve doğru çözüm için mutlaka bir pedagog veya psikologtan destek alınız.



Kaynaklar
ozelpedagog.com
 
Geri
Üst