Sigaraya elveda.. lütfen..!!!

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Sigaraya elveda.. lütfen..!!!
bebek anne karnında ölürse belirtileri bebeğin karında ölmesi bebeğin karında ölmesinin belirtileri bebek ölmesi ölürse
Sevgili melek anne adayları eğer sigara kullanıyorsanız lütfen burada yazılananları dikkatle okuyunuz.Herşey sizin ve bebeğinizin sağlığı için...Buyrunuz

Sigaranın sağlığa zararlarını bilmeyenimiz yoktur. Peki içtiğiniz her bir sigaranın içindeki üç bine yakın zararlı maddenin, doğrudan karnınızdaki bebeğe etki ettiğini biliyor musunuz? Uzmanlar anne adaylarını uyarıyor; dünyaya sağlıklı bir bebek getirmek için hiç vakit kaybetmeden, sigaraya elveda demelisiniz.
Bir anne adayı olarak bebeğinizin sağlıklı dünyaya gelmesi en büyük önceliğiniz. Bunun için beslenmenize dikkat etmeli, doktor denetiminde hamileliğinizin seyrini takip etmeli ve tüm zararlı alışkanlıklarınızdan en kısa zamanda kurtulmalısınız. Ülkemizde en yaygın alışkanlıklardan biri olan sigaranın dumanı, içerdiği zift, nikotin, karbon monoksit, kurşun ve diğer zehirli birçok maddenin direkt olarak üstsolunum yollarına, buradan bronşlara ve akciğerlere ve sonrasında kana geçmesiyle, başta solunum sistemi, kalp ve damarlar olmak üzere vücudun tüm organ sistemlerine zarar verir.
Sigaranın bu zararlı etkileri kısa vadeli ve uzun vadeli olarak ikiye ayrılır. Kısa vadeli etkiler, sigara içildiği anda vücuda giren nikotin ve karbonmonoksitin yarattığı anlık etkilerdir. Nikotin bronşları ve damarları kasar; vücuda daha az oksijen girmesine ve tansiyonun yükselmesine neden olur. Tek bir sigara içerek ya da sigara içilen ortamlarda bulunarak, bebeğinize daha az kan ve daha az oksijen gitmesine neden olursunuz.
Uzun vadede ise sigara; içinde bulunan ziftin akciğerlere çökmesiyle kronik bronşit gelişimine, kurşun gibi zehirlerin solunum yolunu döşeyen hücrelerde anormal değişiklikler göstermesine ve kanser riskinde artışa, toksik maddelerin damarlarda yaptığı hasarlar neticesinde damar sertliğine ve kalp rahatsızlığı risikine neden olur.
sigara1-6967.jpg


Sigaranın Gebelik ve Bebek Üzerindeki Etkileri
Sigara içen annelerde şu risklerin oluşması sözkonusudur;
Düşük
Erken doğum
Erken membran rüptürü (su kesesinin erken açılması)
Düşük doğum tartılı bebek doğurma
Gebelikte kanama riski
Bebeğin karında ölmesi
Bebeğin yenidoğan döneminde ölmesi
Solunum problemleri nedeniyle doğumun ikinci evresinde etkin ıkınamama ve buna bağlı vakum ve sezaryan ile doğum
Lohusalıkta süt miktarının azalması
Sütün C vitamini seviyesi ve bebeği besleyici özelliklerinin azalması
Bebeğin yakınında sigara içilmesi bebekte pnomoni ve bronşit riskini artırır.
Tüm bu riskler, günde 20 sigara içen annelerde artış gösterse de, tek bir sigaranın bile bebeğinizin oksijen alışını azalttığını unutmamak gerekir.

sigara2-3206.jpg

Peki Sigarayı Nasıl Bırakacağım?

Sigarayı bırakmak pek çok tiryaki için zordur ve bir anne adayı olarak bu konudaki en büyük motivasyonunuz ise, herşeyden çok sevdiğiniz bebeğiniz olmalı.
Yabancı birinin bebeğinize zehir vermesi düşüncesi bile sizin için dayanılmazdır.
İçtiğiniz her sigara ile bebeğinize bu zehiri verenin kendiniz olduğunu unutmayın. Sigarayı bırakmak için aşağıdaki önerilerden yararlanabilirsiniz.
Kendinize güvenin ve sigaraya olan düşkünlüğünüzden ziyade bunun zararlarına odaklanın.
Ailenizden, eşinizden ve dostlarınızdan destek isteyin. Hatta eşinize sigarayı beraber bırakmayı teklif edin. Bebeğiniz doğduktan sonra onun da ev içinde kesinlikle sigara içmemesi gerektiğini hatırlatın.
Sigara aklınıza geldiğinde su veya meyva suları için, sakız ve leblebi gibi ağız oyalayıcı şeyler tüketin.
Bir daha asla sigara içemeyeceğinize değil, o gün bebeğinize sigaranın zararlarını yaşatmadığınız fikrine odaklanın. Her gün sadece o günü sigarasız geçirmeyi hedefleyin.
Sigaraya ayırdığınız parayı bebeğinizin geleceği için biriktirmeye başlayın. Küçük bir hesap yaptığınızda, bebeğiniz okul çağına gelmeden eğitim masraflarını biriktirebileceğinizi göreceksiniz.
Sigarayı aşamalı olarak bırakmak pek çok tiryaki için daha kolaydır. Fakat hamileliğiniz ileri bir aydaysa, sigarayı bir an önce bırakmak için terapi ve akapunktur şeçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

sigara3-8412.jpg

 
Geri
Üst