Şık ve Leziz Doğum Günü İkramları İsteyenler Buraya

T

TİTAN

Forum Okuru
Şık ve Leziz Doğum Günü İkramları İsteyenler Buraya
Doğum Günü İkramları


En Güzel Doğum Günü İkramları



Sevgili melekler, doğum günleri hepimiz için önem teşkil eden günlerin başında gelir. Eğer doğum günü çocuğumuza aitse o günde tüm sevdiklerimizi yanımızda görmek, en iyi şekilde ağırlamak isteriz. İşte o özel günler için hazırlayabileceğiniz En Güzel Doğum Günü İkramları ile sizleri başbaşa bırakıyoruz...


cikolata_fareler-3e5.jpg



Çikolata Fareler

Çikolata Fareler İçin Malzemeler:

100 g bitter çikolata

75 g krema

110 gr çikolatalı bisküvi kırıntılarını

24 gümüş dekorasyon şeker draje

25 g dilimlenmiş badem

12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk için)

Çikolata Fareler Yapılışı:

Çikolataları ben mari usulü eritin ve krema ile karıştırın. 1 su bardağı çikolatalı bisküvi kırıntılarının içine dökün ve karıştırın. Kapağını kapatıp sertleşene kadar buzdolabında bekletin.

Karışımdan bir fare için bir büyük yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın ancak farenin burun bölümünü daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın.

Her fare, gözler için draje şekerleri, kulaklar için badem dilimlerini ve kuyruk için bir meyan şekerini kullanın. Yerlerine yerleştirin.





cikolatali_pasta-11c.jpg


Doğum Günü Pastası Tarifi

Doğum Günü Pastası İçin Malzemeler:

Malzeme Listesi

1 Kakaolu Pasta Keki

1 Sade Pasta Keki

Kreması İçin:

2 Su B. Süt

6 Çorba Kaşığı Toz Şeker

2 Çorba K. Un

1 Pk . Vanilya

1 Yumurta Sarısı

2 Çorba K. Köpürtülmüş Şanti

3 Muz

Islatmak İçin:

Yarım Ananas

2 çorba kaşığı toz şeker

1 Çay B. Su

Üzeri İçin:

1 Pk. Toz Şanti



Doğum Günü Pastası Yapılışı:

Tencereye sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz.

Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine sütü döküp mikserle çırpıyoruz.

Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz. Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz. Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz.

Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz. Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz. Muzları da dilim dilim kesip kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz. Kakaolu ve sade olacak şekilde yan yana koyuyoruz. Kremanın üzerine koyup tekrar ananaslı su ile ıslatıyoruz. Üzerine krema sürüyoruz. Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz. Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz. Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz. 3. kat olacak şekilde ayarlıyoruz. Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz. Buzdolabından çıkartıp üzerine şantisini sürüyoruz. Kalıptan çıkartıp çikolata parçacıkları ile üzerini süslüyoruz.
 
Geri
Üst