gebe
  1. destina_

    destina_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    139
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    şikemperver çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında destina_ tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler -8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
    -2 çorba kaşığı margarin
    -1 küçük boy soğan (küçük kıyılmış)
    -1 havuç (tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
    -2 adet patates (tavla zarı büyüklüğünde davranmış)
    -1 kabak (küçük doğranmış) veya 1/4 küçük boy lahana (bir taşım haşlanmış ve küçük doğranmış)
    -75 gr[​IMG] (6 çorba kaşığı) kesme küçük makarna,
    -3 orta boy domates (küçük doğranmış) veya yarım kahve fincanı domates salçası (bir su bardağı su içinde eritilmiş)
    -1 büyük dolmalık biber (ateşte pişirilmiş, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış)
    -yarım demet maydanoz (kıyılmış)
    -yarım demet dereotu (kıyılmış)
    -2 adet kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
    -2 diş sarımsak (kıyılmış)
    -1 kahve fincanı rende gravyer (veya kaşar peynir)
    -tuz

    Hazırlanışı

    Bir tencereye yağı, soğan, havuç, sarımsak, maydanoz ve kereviz yaprağını koyarak, sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
    Bunlara domates (veya salça) ilave ederek, domatesler az erimiş bir hal alıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
    Et suyu ve tuzunu ilave edip, kaynatın.
    Kaynayınca, tencereye patates, kabak (veya lahana), dolmalık biber, kesme makarnaları ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Çorbadaki sebze ve makarnalar iyice pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
    Çorbaya dereotunu katıp bir taşım daha kaynatın[​IMG] Yanında rende peynir ile servis yapın.

    "Şikemperver" işkembesine düşkün demektir.


    _alıntı

     
şikemperver çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. maydanoz çorbası

    maydanoz çorbası

    maydanoz çorbası Maydanoz Çorbası Malzemeler 2 demet maydanoz 500 gr. patates 4 su bardağı kaynar su 1 kaşık tereyağı 1 fincan sıvı yağ tuz, biber Kıyılmış maydanozu yağda hafif pişirin. Kabuğunu soyup bir kaç parçaya böldüğünüz patatesleri ekleyip kaynar su katın. Tuz ve karabiberi de ilave ederek, patatesler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Blender ile püre...
  2. enginar çorbası

    enginar çorbası

    Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa...
  3. Andaloz Çorbası

    Andaloz Çorbası

    Malzemeler 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça 1 tutam maydanoz tuz karabiber Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5 bardak su katıp kaynatın. Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın. AFIYET...
  4. Düğün Çorbası

    Düğün Çorbası

    Malzemeler : Yarım kilo gerdan kuzu eti 1.5 litre su Yarım su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım limon suyu 100 gr margarin Tuz, kırmızıbiber Hazırlanışı: Kuzu etini 1.5 litre suda biraz tuz ilave ederek haşlayın. Su kaynarken üzerinde oluşan köpüğü delikli kepçe ile alıp atın. Daha sonra bu etleri haşladığınız sudan çıkartıp parçalayın. Eti haşladığınız suyu bir süzgeç...
  5. Havuç Çorbası

    Havuç Çorbası

    Havuç ÇorbasıMalzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 4 su bardağı su Tuz, karabiber Zeytinyağı, maydanoz Yapılışı; Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…...

Sayfayı Paylaş