gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Şiş Kebap (Hint Mutfağı)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler yarım çay kaşığı karabiber
    1 adet ince kıyılmış soğan
    yarım çay kaşığı pul biber
    450 gr yağsız kıyma
    6 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz
    yarım çay kaşığı köri
    1 adet çırpılmış yumurta
    1 adet kesilmiş yeşil acı biber
    1 dal kişniş yaprağı
    1 çorba kaşığı ince rendelenmiş taze zencefil
    yarım çay kaşığı toz kimyon






    Yapılışı

    Zencefil, yeşil acı biber, yarım çay kaşığı tuz ve köriyi 1-2 çorba kaşığı su ile hamur kıvamına gelinceye kadar öğüterek karıştırın. Bu karışıma et ve soğanı ekleyin; üzerine karabiber, pul biber, kimyon ve kişniş yapraklarını serpin. Yumurtayı iyice çırpın ve 1-2 çay kaşığı sıvı yağı da ilave ederek iyice karışmasını sağlayın. Karışıma sosis şekilleri vererek kebap şişine geçirin. Kebabı, arada sırada yağlayıp yumuşatarak 20 dakika grilde pişirin. Kebabın güzel olması için her yanının pişmesi gerekir. Sık sık alt üst edin. Kebapları şişten çıkardıktan sonra artan yağda yavaşça çevirerek 10 dakika kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


     
Şiş Kebap (Hint Mutfağı) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı

    Defne Ağacı Yapraklı Şiş Kebabı

    Âlâ koyun etinin kabaca tarafından küçük küçük kuşbaşı doğranılıp iki baş kadar da çentilmiş kuru soğan ve miktar-ı kâfi tuz ve baharat serpilerek güzelce ovuşturuldukta nihayet iki saat kadar terk edilmeli. İki saat mürûrunda hususi kebap şişlerine bir defne yaprağı bir kuşbaşı lahmından geçirip ne sıkı ne seyrek olmak üzere tertip edildikten sonra ne yakın ve ne de mesafeli olarak şişler...
  2. Şiş kebap, 3 paket sigaraya bedel

    Şiş kebap, 3 paket sigaraya bedel

    Beslenme uzmanı Prof. Özütemiz, hafta sonunda çoğunun iştahını kaçıracak bir dizi açıklamada bulundu. Izgaranın zararlarını anlatan Özütemiz'den ögütler Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özütemiz, mide kanserine yol açan bazı gıda maddelerinin tüketilmesinin Türkiye'nin en ciddi sağlık...
  3. Hint mutfağı / Chapati

    Hint mutfağı / Chapati

    chapati hindistan yemekleri nelerdir Aslında chapati bizim yemek kültürümüzede benziyor arkadaşlar Türk yemek kültürünun başlarında gelen hamur işi börekler çörekler biliyorsun Bu yüzden chapati tarifini hamur işi börek ve çöreklerden hoşlananlar hiç çekinmeden yapabilirlir şimdiden afiyet olsun:) Malzemeler: - 3 su bardağı un - 50 gr. margarin - 1 çay kaşığı tuz - 1 su bardağı ılık su...
  4. Hint mutfağı / Puri

    Hint mutfağı / Puri

    Değişik ülkelerin yemeklerini ve kültürlerini seviyorsanız Hindistandan sizler için yine çok farklı ve lezzetli bir tarif daha.Yemeğimizin adı puri:D Malzemeler: 250 gr.bugday unu 1 corba kasigi ghi 1 cimdik tuz kizartmak icin ayrica ghi Yapilisi: Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir. Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur. Nemli bir beze sarilarak...
  5. Pratik  çöp şiş  kebabı

    Pratik çöp şiş kebabı

    Bugün ne pişirsem kaygısını her bayan yaşar.Türk mutfağımız geniş olsa da bazen ne pişirmekte kararsız olabiliyoruz.Bazen zamanın yetersizliği ,yorgunluk ve koşuşturmacalar dan ötürü pratik yemeklerden yapmayı tercih ederiz.Ben sizlere çok lezzetli ve bir o kadarda pratik bir yemek tarifi vericem.Yemeğimizin ismi fırında çöp şiş kebabı.Öncesi Gaziantep usulu patlıcan kebabı , Orman kebabı...

Sayfayı Paylaş