Şişmanlığın zararları nelerdir

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Şişmanlığın zararları nelerdir
şişmanlığın zararı şişmanlığın zararları nelerdir zararları nelerdir maddeler halinde yazılması fazla ve eksik beslenmenin yol açtığı durumlar
şişmanlık, zararları, nedenleri, tanımı ve engellenmesi, sebepleri, tanımı, engellenmesi, neden olduğu hastalıklar



Atalarımız "Bir gram et, bin ayıp örter" demişler ama fazlasının da bir çok sağlık sorununa neden olacağını hesap edememişler :) Neden mi; o zaman buyrun Melek'ler.


84d9ebf056f9d8.jpg


Fazla kiloların vücuttan atılması daha sağlıklı bir yaşam için gereklilik. Obezite sorunu tüm dünyada insanların sağlığını tehdit eden önemli sağlık sorunları arasında gösteriliyor. Şişmanlığın zararları sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra ekonomik sorunlara yol açtığı bir gerçek, Fazla kilo ile birlikte ortaya çıkabilen hastalılar eklem ağrısı ayaklarda düz tabanlık, doğum zorluğu fıtık, solunum düzensizliği, uyku bozukluğu, sindirim sistemi rahatsızlıkları sıklıkla görülebilir. Düzenli ve doğru bir beslenme şişmanlıktan korunma adına yapılabilecek en etkili ve kalıcı çözümler arasındadır. Düzenli beslenme kişinin sosyal yaşantısı ve zaka durumunu olumlu yönde etkileyerek, daha kaliteli bir yaşam için mutlaka gerekliliktir.
Şişmanlığın neden olduğu hastalıklar

Düzenli ve sağlıklı beslenme beslenirken aldığımız besin maddelerini düzenli aralıklarla vücudumuzun ihtiyacı adarını alarak fazla veya eksik olmamayarak beslenme olarak özetlenebilir. Basın ve yayın organlarında sürekli duyduğumuz lifli (posalı) besinler en sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezleridir. Şişmanlığın neden olduğu hastalıklar:

Beyaz un yerine kepeği alınmamaış buğdayadan yapılan ekmek daha sağlıklı ve lif bakımından ldukça zengindir. Şişmanlamaya karşı yapılabbilecek en doğru hareket beslenme ve diyet uzmanlarından yardım alarak beslenmemiz üzerindeki olumsuzluklarla mücadele etmek gerekir. Yemek yerken yalnız olmamak tüm aile bireyleri ile birlikte sofraya oturmak aile içi diyaloğun ve birlikteliğin sağlanmasının yanı sıra yemek yeme hızınızı daha yavaşlatacak ve öğünlerinizi daha düzeli yapmanızı sağlayacaktır.
 
Geri
Üst