Siyah turp kavurması

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Siyah turp kavurması
hamilelikte turp yemek turp kavurması kara yemeği kara kavurması turşusu
Siyah turp kavurması malzemeler:

4 tane orta boy turp,
1 baş kuru soğan,
1 yemek kaşığı margarin,
125 gr kıyma ,arzuya bağlı isteyen kullanmayabilirde,
1 çay kaşığı tuz,

Yapılışı:

Turpların yıkandıktan sonra kabukları soyulup ,rendelenir rendeleme iri boy rende gözünde yapılmalı.Rendelenen turpların suyunu çok fazla olmamak kaydı ile sıkıp çıkarıyoruz.Orta boy tavamıza ,küp şeklinde doğranmış soğanı ,kıymayı ve yağı birlikte kavuruyoruz .soğanlar pembeleşmeden turp ve tuzuda atıp hep birlikte kavuruyoruz.Kavurma işlemi turptaki kalan suyun salınıp çekilmesine kadar devam edecek ..

Soğuk kış günlerinde vucutdaki bağışıklık sistemini güçlendiren turp kavurmamız yenmeye hazır afiyetler olsun...
 
Geri
Üst