gebe
  1. '' мάﮒάŁ ''

    '' мάﮒάŁ '' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ekim 2010
    Mesajlar:
    498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hüzünler şehri

    Soğan Dolması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında '' мάﮒάŁ '' tarafından paylaşıldı.

    soğan dolması Soğanı sevenler için çok güzel bir yemek. Hep yemekler içine küçük küçük doğrıycanıza birde bütün şekilde içi dolu bir biçimde yerseniz daha çok seversiniz

    [​IMG]
    Malzemeler:



    • 8 Adet orta boy soğan
    • 1 Çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz
    • 2 Adet kesme şeker
    • Yarım demet maydonoz
    • Yarım demet nane
    • Yarım demet maydonoz
    • Yarım su bardağı pirinç
    • Karabiber
    Hazırlanışı:


    1. Soğanların kabuklarını soyun. İçlerini oyarken ve pişirirken dağılmamaları için püsküllü tarafını çok ince kesin. İçlerini bir tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
    2. Soğanların içinden çıkan parçaları, ister robottta, isterseniz bıçakla ince ince kıyın.
    3. Zeytinyağı ile kavurun, tuz ve şeker ekleyin.
    4. Yeşillikleri ayıklayın, incecik kıyın.
    5. Kavrulan soğanları ateşten alın, baharatları, pirinci ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi soğanlara doldurun.
    6. Bir buçuk su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.


     
  2. GÜLYÜZLÜM

    GÜLYÜZLÜM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.550
    Beğenilen Mesajlar:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    ay sogani zaten sevmem bide bunu görünce iyce bi hos oldum :D yiyen varmi acabaa istahli istahli
     
  3. '' мάﮒάŁ ''

    '' мάﮒάŁ '' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ekim 2010
    Mesajlar:
    498
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hüzünler şehri
Soğan Dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pirinçli soğan dolması

    Pirinçli soğan dolması

    MALZEMELER 1 su bardağı Amerikan Pirinci Yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı soya yağı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 fincan tavuk suyu 1 diş sarımsak 1-2 demet dereotu Yeterince tuz ve kırmızı biber HAZIRLANIŞI Bir tavada yağ kızdırıp pirinci hafif kavurun. İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun. Pirinçler göz göz olunca 1 fincan...
  2. Soğan

    Soğan

    Soğanı sadece görmek hayra, yemek ise şerre, gizli şeylerin açığa çıkmasına, Soğan mala, yeşil soğan meşakkatle kazanılan mala, Hastanın az soğan yemesi vefatına, çok yemesi iyileşmesine, Soğan soymak birine yaltaklık etmeye, Yolcunun soğan görmesi sıhhaat ve esenliğe, Sağanı köküyle birlikte çıkarmak akrabalardan gelecek sıkıntıya, Çok soğan, sağlıklı olmakla birlikte hüzne ve ayrılığa...
  3. soğan

    soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri bilinen...
  4. Soğan

    Soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri...
  5. portakal dolması

    portakal dolması

    İlginç bir tarif...Denemek isteyenler buyursun 10 adet portakal, 1 su bardağı haşlanmış pirinç, 1 su bardağı tozşeker, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 çay kaşığı tarçın. Süslemek için: 250 gram kaymak, 250 gram dövülmüş ceviz Portakalları yıkayıp, üzerinden bir kapak kesin. İçini oyup, meyvesini çıkarın. 1 gün soğuk suda...

Sayfayı Paylaş