gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Soğanlı Kavurma

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı
    3 Diş Sarmısak
    1 kg Dana Eti
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
    3 Çorba Kaşığı
    Domates Salçası
    2 Su Bardağı Et Suyu
    2 Çorba Kaşığı
    Kekik
    Tuz,
    Karabiber

    Yapilis Tarifi

    Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın.
    Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
    Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin.
    Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
    Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.

     
Soğanlı Kavurma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. soğanlı halkalar

    soğanlı halkalar

    soğanlı halkalar soğan mezesi soğanlı mezeler soğan meze meze MALZEMELER: 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 silme çay kaşığı karbonat 1 yumurta 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tuz 3 iri soğan kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Soğanlar soyup dilim dilim doğruyor ve halka halka...
  2. videolu sac kavurma

    videolu sac kavurma

    saç kavurma sac kavurma video saç nasıl yapılır video http://www.youtube.com/watch?v=jKf_DsGSRec
  3. Mantar Kavurma

    Mantar Kavurma

    mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın MALZEMELER 50 gr tereyağı 3 adet yumurta 1 kg mantar 2-3 diş sarımsak tuz üzerine: 1 kase sarımsaklı yoğurt 50 gr tereyağı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye...
  4. fasulye kavurma

    fasulye kavurma

    taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı MALZEMELER 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber HAZIRLANIŞI Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını...
  5. kuzu kavurma

    kuzu kavurma

    kavurma kuzu kavurma kuzu 1 su bardağı su resmi kuzukavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin...

Sayfayı Paylaş