Soslu Fındıklı Kurabiye

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Soslu Fındıklı Kurabiye
fındıklı kurabiye külah kurabiye bütün fındıklı fındık unu ile fındık unlu
kurabiye-9425.jpg






Malzemeler:

125 gr. yumuşak margarin ( yarım paket)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 çay bardağı fındık unu ( robotta iyi çekilmiş)
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un (yaklaşık)

Üzeri İçin:

2 çorba kaşığı dolusu kakaolu fındık ezmesi,

Yapılışı:

Malzemelerden aldığı kadar un ile yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye top gibi olan hamuru yağlı kâğıt üzerinde düzgünce bastırın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-18 dakika pişirin. Kurabiyelerin hafif pembeleşmesi yeterli olacaktır.
Diğer taraftan kahvaltılık Kakaolu fındık ezmesini benmari usulü ile eritin. Yani ısıya dayanıklı bir kâseye fındık ezmesini koyduktan sonra içi sıcak su dolu başka bir kabın içine koyup karıştıra karıştırarak eritin. Sakın ateşe direk koyup eritmeyin. Yağlı kâğıttan külah yapıp erimiş fındık ezmesini içine koyun. Pişen ve ılıyan kurabiyelerin üzerine sosu ince ince sıkıp süsleyin. Bu işlemi yaparken yavaş değil hızlı davranmalısınız. Sosu bütün kurabiyelerin üzerine seri bir şekilde sıkarsanız görüntüleri daha güzel olur
 
Geri
Üst