Soslu Mantar Lokması

mislinay

Yeni Üye
Üye
Soslu Mantar Lokması
Mantar Lokması
2 paket taze mantar
½ tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
sıvı yağ -kızartmak için
1 su bardağı galeta unu
bir tutam karabiber

Sosu için :

Biraz ekmek içi
1 diş sarımsak
Biraz soğuk süt

Mantarı 3-4 defa yıkayıp bir süzgece alın ve suyunu süzdükten sonra bir kapta tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Yumurtayı küçük bir kapta hafifçe çırpın. Mantarları önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın.
Üzerlerini kapatacak kadar bol ve kızdırılmış sıvı yağda 4 dakika kadar altın sarısı oluncaya dek kızartın.
Servis edin. Yanına da sarımsakla ekmek içini dövüp, içine biraz soğuk süt eklediğiniz sosdan verin
 
Geri
Üst