gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Soslu Yerelması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg Yerelması 4 Domates
    4 Çarliston Biber
    4 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Çay Bardağı Süt
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Dilim Kızarmış Ekmek
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.
    Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave ederek topaksız bir beşamel sos elde edinceye kadar iyice karıştırıp pişirin.
    Çarliston biberleri ince ince doğrayın. Kalan margarini tavada eritip biberleri kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayarak biberlere ekleyin. Sos kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
    Hazırladığınız domates sosuna, beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin. Tuz ve karabiber serperek karıştırın.
    Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın. Üzerine haşladığınız yerelmasını sıcak olarak yerleştirin. Hazırladığınız sosu da üzerine yayıp kalan kaşar peynirini serpin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

     
Soslu Yerelması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. soslu makarna

    soslu makarna

    Akdeniz Soslu Makarna Tarifi 1 paket spagetti 4 domates 5 sivribiber 200 gr zeytin 2-3 diş sarımsak 1 kaşık domates salçası 3-4 dal maydanoz 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı tuz, kekik ,bir tutam nane Spagettiyi paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın,...
  2. Zeytinyağlı Yerelması

    Zeytinyağlı Yerelması

    zeytinyağlı yerelması, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, nasıl pişirilir,resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Yerelması mutfaklarımızda çok fazla yer etmemiş,vücut direncini artıran,kansızlığa iyi gelen ve özellikle anne sütünü artıran bir sebzedir. Ben yerelmasını sade pişirdiğim gibi zeytinyağlı kereviz yaparkan patates yerine de kullanırım...
  3. Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli

    Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli

    Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli yapılışı hakkında yardım edin bana lütfen acil misafirlerim gelecek
  4. Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı

    Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı

    Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı Zeytinyağlı yemekleri hep et yemeklerine tercih etmişimdir:) Ve benim gibi zeytinyağlı yemekleri seven Melek'lerimiz için, zeytinyağlı yerelması tarifini sunuyorum bu sayfamızda arkadaşlarım. Zeytinyağlı Yerelması için gerekli malzemeler 1 kg yer elması 2 adet havuç 2 adet patates Yarım demet pazı 1 yemek kaşığı...
  5. Yerelması Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır ?

    Yerelması Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır ?

    Yerelmasının yararları Yerelmasının Faydaları Nelerdir Yerelması Nelere iyi Gelir Özellikle zeytinyağlısı çok güzel olan yerelmasının alternatif tıpta da yeri var melekler :) Bu leziz sebze bakın hangi rahatsızlıklarda kullanılıyormuş :tik: Yerelması Şeker hastaları için yararlıdır. Besleyici bir bitkidir. Vücudun direncini artırır. Kabızlığı gidericidir. Anne sütünü artırıcı özelliği...

Sayfayı Paylaş