Stres Dişlere de Zararlı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Stres Dişlere de Zararlı
Strese bağlı olarak görülen uyku sırasında dişleri gıcırdatma, çeneyi sıkma ve kilitlemenin, dişlerin, dişetlerinin ve diş köklerinin aşınarak zarar görmesine neden oluyor.Eskişehir - Hastalığın üstesinden gelmek için stresin önlenmesi gerektiği, ilaç destekli psikolojik tedaviyle birlikte dişlere takılacak koruyucu diş kılıfının da dişlerin zarar görmesini engelleyeceği belirtildi.



Eskişehir Diş Tabipleri Odası Başkanı Tarık Tunçel, günlük hayatın sıkıntılarından kaynaklanan stresin, insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, uyku sırasında strese bağlı diş gıcırdatma ve çeneyi kilitleme gibi davranışların "burksizm hastalığı" olarak tanımlandığını kaydetti.

Diş gıcırdatma ve sıkmanın sadece geceleri değil, aşırı stres durumlarında gündüzleri de görülebileceğini anlatan Tunçel, gündüz stresli durumlarda dişlerini sıkan veya gıcırdatan insanların geceleri de aynı hareketi tekrarlayabildiklerini vurguladı.

Tunçel, kişinin sabah kalktığında eklemlerinde, çiğneme kaslarında, baş ve boyun kısmında ağrı, yorgunluk hissi, yutkunma güçlüğü, dişlerde ağrı ve hassasiyet görülmesinin burksizm hastalığından kaynaklandığını bildirdi.



"DİŞLERDE SALLANMA BAŞLAR"

Diş gıcırdatmanın şiddeti ve sıklığının dişlere zarar verecek boyutlara ulaşabileceğini söyleyen Tunçel, şöyle konuştu: "Strese bağlı olarak görülen uyku sırasında dişleri gıcırdatma, çeneyi sıkma ve kilitleme, dişlerin, dişetlerinin ve diş köklerinin aşınarak, zarar görmesine neden oluyor. Sürekli birbirine sürtünen dişlerin mineleri zarar görür, dişlerin boyları kısalır. Köklerinde basınçtan dolayı kistik oluşumlar meydana gelir. Dişi çene kemiğine bağlayan bağlarda gevşemeler olur ve dişlerde sallanmalar başlar."

Burksizm hastalığı olanların dişeti dokularının da zarar görebileceğini ve dokunulduğunda dişeti kanamalarının oluşabileceğini belirten Tunçel, çene eklemindeki kıkırdak dokuda meydana gelebilecek tahribat yüzünden eklem şikayetlerinin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

Hastalığın üstesinden gelmek için stresin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Tunçel, ilaç destekli psikolojik tedaviyle birlikte dişlere takılacak koruyucu diş kılıfının da dişlerin zarar görmesini engelleyeceğini sözlerine ekledi.




AA/ NTV
 
Cevap: Stres Dişlere de Zararlı

Evet adminim çok doğru ,bende çok çekiyorum bu diş sıkmadan..Uzun süre koruyucu aperey kullandıysamda,ilaçla destek aldıysamda nafile..Dişçim niye sıkıyorsun bu kadar diyor bende bilmem bilsem bu kadar diş sıkmam diyorum..Sallanmalar başladı hafiften..Aman gençler boş verin bazı şeylere,rahat olun..Değmez hiçbir şey için can sıkmaya.Ben biraz geç anladım galiba ama elden bişey gelmiyor artık..
 
Geri
Üst