Sürekli Hapşırmanın Nedeni nedir buyrun Sürekli Hapşırmanın Nedenlerini öğrenelim

M

Misafir

Forum Okuru
Sürekli Hapşırmanın Nedeni nedir buyrun Sürekli Hapşırmanın Nedenlerini öğrenelim
Sürekli Hapşırmanın Nedenleri Nelerdir

Sürekli Hapşırmanın Nedeni Alerjik Rinit


Hapşırma burun akıntısı sık sık karşılaştığımız sağlık sorunlarından biridir. Çoğu zaman ciddiye almayız ama nedenlerini kesinlikle öğrenmeliyiz, çünkü ciddiye almadığımız hapşırma belkide ciddi bir sorunun başlangıcı olabilir. Sevgili Melek'ler, bu yazımızda hapşırma nedenleri nelerdir diye bilgileri paylaşıyoruz sizlerle.
hapsirma_nedenleri-18d.jpg

Günlük yaşamda bir anda girilen hapşırık krizleri oldukça can sıkıcıdır. Peki hapşırmanın sebepleri nelerdir, hiç merak ettiniz mi?

Gün içerisinde sürekli hapşırma problemi yaşıyorsanız bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir.

Alerjik rinit, ortamda bulunan alerjenin nefes alma esnasında burun iç yüzeyine yapışması sonucu duyarlılığı olan kişilerde; hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve damakta kaşıntıya neden olan bir hastalıktır.

Burun akıntısı devam ettiği için hasta geceleri geniz akıntısı ve öksürük ataklarından yakınır; gündüz ise sürekli geniz temizleme ihtiyacı olur. Alerjik rinit hayatı tehdit etme özelliği olmayan; ancak hastanın günlük aktivitelerini etkileyerek yaşam kalitesini belirgin şekilde Bozan bir hastalıktır.

Alerjik yakınmalar bu hastalarda; baş ağrısı, burun kanaması, uyku bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları ve performans düşüklüğüne neden olur. Konsantrasyon bozukluğu nedeniyle hasta çocuk ise okul başarısı, erişkinse iş başarısı düşer. Bunlar da uzun vadede ruhsal bozuklukların çıkmasına neden olabilir.



Hapşırma faydalı mıdır

Üst solunum yolunda bulunan tüycüklerin hareketi, akciğerlerin sağlığı açısından çok mühimdir. Bu tüycükler hava ile gelen zararlı maddeleri tutar, hapşırma refleksini harekete geçirir ve mukus ile birlikte, akciğerlere gitmesini engelleyerek, çok ehemmiyetli bir koruma vazifesi görür. Vücuda zarar vermesi muhtemel maddelerin, akciğerlerdeki hava ile birlikte dışarı atılması, kişiye büyük fayda sağlayan bir nimettir. Bundan dolayı hapşırabilmek için eskiden enfiye olarak bilinen karabiber gibi nebatî tozlar burna çekilmiştir. Hapşırdığımızda, beyin ve kalb damarları genişlerken, gözyaşı ve sinüs kanalları açılır, böylece akciğerlerden normalde atamadığımız ölü hava dışarı atılır.
 
Geri
Üst