gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    şuruplar

    Konu, 'İçki - İçecekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    şurup tarifleri şurup tarifi şuruplar şeker şurubu nasıl yapılır şeker şurubu tarifi MALZEMELER 1.5 kg şeker
    1 kg ahududu
    30 gr limon tuzu

    HAZIRLANIŞI
    Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, meyveleri zedelemeden yıkayın. Bir süzgeçte süzün. Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için oniki saat kadar bir kenarda bekletin. Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün. Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin. Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.

    AFIYET OLSUN!

    Vişne Şurubu Tarifi

    Malzemeler
    1 kilo vişne
    1 kilo şeker

    Yapılışı

    Temizlenmiş vişneler, bir kaba yerleştirilir. Üzerine şeker katılır. İki üç gün hem şekerin erimesi ve hem de vişnenin suyu çıkması için telle dövülür, süzgüden süzülür, şişelere boşaltılır. Mantar koyup üzeri mumlanır. Ters olarak saklanır.

    Çilek Şurubu Tarifi

    Malzemeler

    1 kilo çilek
    1 kilo şeker

    Yapılışı

    Çilekler iyice temizlenip yıkanır. Çukur bir kaba konur. Üzerine bir kilo kesme şeker ilave edilir. Şekerin erimesi meyva suyunun çıkıp halli için iki saat tel ile karıştırmaya devam edilip bırakılır. Üç gün sonra şeker erimiş ve şurup olmuş durumda görülür. O zaman, önce süzgeçten, sonra ikinci bir ince süzgüden geçirilip şişelere boşaltılır. Mantarlanır, mumlanır. Şişeler serin bir yerde ters konarak saklanır.

    Gül Şurubu Tarifi

    Malzemeler

    yarım kilo gül
    2 kilo şeker
    2 buçuk adet limon
    20 adet gelincik yaprağı
    yarım kilo pudra şekeri

    Yapılışı

    Gül yaprağı (pembe kısımları), 20 gelincik yaprağı, 2 buçuk limonun suyu ve yarım kilo pudra şekeri ile karıştırılıp bir kavanoza konur. Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül karışımı katılır ve hemen ateşten alınır. Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişeler ters konup saklanır.

    Şeker Şurubu Tarifi

    Malzemeler

    1 ölçü şeker
    bir ölçü su
    yeterli miktarda dilimlenmiş limon

    Yapılışı

    1 ölçü şekeri bir ölçü suyla kaynatınız. Şurubu şekerin tamamen erimesi için uzunca bir süre kaynatmalısınız, kaynarken de içerisine yeterli miktarda dilimlenmiş limon ilave etmeyi unutmayınız. Şurubu limonlar renk değiştirinceye kadar kızarıncaya kadar) kaynatınız ve daha sonra da soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra çift katlı tülbentle süzünüz.

    Tah Şerbeti (Gaziantep) Tarifi

    Malzemeler

    1 litre su
    20 adet karabiber
    20 adet mayana (rezene)
    2 çubuk tarçın
    2 bardak tah pekmezi
    2 adet limon
    1 kaşık -tülbent torbada- kuru nane

    Yapılışı
    Limon ve pekmez hariç, tüm malzemeyi bir tencereye koyalım ve baharatlarla birlikte bir saat kaynatalım. Artık tah şerbeti sıcak sıcak içilecek hale gelmiştir.
    Kuşlar bağlarda üzümlerin en güzellerini tırtıklama konusunda ustadırlar. Bağcı, hasatta bu tırtıklanmış, bu nedenle de solgunlaşmış yaralı ve kuru üzümleri ziyan etmeyip onlardan tadı ekşimsi olan tah pekmezi yapar.
    Tah pekmezi suyla kaynatılarak şurup olarak da içilir.

     
şuruplar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ahududu şurubu

    ahududu şurubu

    ahududu şerbeti Malzemeler 1,5 kg şeker 1kg ahududu 30gr limon tuzu Yapilis Tarifi Ahududuları iyice yıkayıp zedelemeden süzgeçte süzdürün. Ahududuları şekerle iyice ovun ve 12 saat bekletin. Zaman geçtikten sonra ahududuları süzgeçten ezerek geçirin. Kalan posaya bir bardak su ekleyip tekrar süzün. Limon tuzunu ekleyin ve karıştırın. Servis ederken bardağa yarısına kadar ahududu şerbeti...
  2. şurup kaşıkları

    şurup kaşıkları

    Şurup kutularının içinden çıkan kaşıklar, baharatlarınız için ideal ölçü kaşıkları olabilir.
  3. Şurup

    Şurup

    Manen yükselmeye, uzun ömre, mutlu hayata, ilim ve irfana delalet eder.Rüyada surup içmek, kisinin disardan alacagi ilim, söhret, bilgi gibi seyleri edindigine veya edinmek istegine baglanir. Bir baska yoruma göre de surup içmeyi uzun ömürle de tabir ederler. Bir baska rivayete görede: Rüyada surup içmek, tatli ise, menfaat, ilim, güzel geçim ve hayra; eksi ise, üzüntü ve kedere isarettir....
  4. kızılcık şurubu

    kızılcık şurubu

    hamilelikte kızılcık gebelikte kızılcık suyu hamilelikte şerbeti gebelikte yemek malzemeler: yarım kg kızılcık 2,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağından biraz az su 2 tatlı kaşığı limon suyu hazırlanması: 1. kızılcığı yıkayıp 1 su bardağı su ile kaynatın. kaynayınca bir süzgeçte ezerek suyunu süzün. 2. 2,5 su bardağı şekeri 1 su bardağından biraz az su ile kaynatın. kaynayınca...
  5. Karpuz şurubu

    Karpuz şurubu

    karpuz şurubu Malzemeler : 1 kg karpuz 1 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı yoğurt Taze nane Hazırlanışı : Karpuz içini çekirdeklerinden ayırdıktan sonra blender ile su haline getirin. Daha sonra üzerine toz şeker ve yoğurdu da ekleyerek biraz daha karıştırın. Büyük bardaklara servis etmek üzere alın. İçine minik olarak küp doğranmış karpuz parçalarından da alın. Taze nane...

Sayfayı Paylaş