gebe
  1. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0

    Susam Yağının Faydaları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Young bride tarafından paylaşıldı.

    susam yağının faydaları, bitkisel yağlar, sağlıklı yaşam, susam nedir, susam otu hakkında herşey burada arkadaşlar [​IMG]
    SUSAM YAĞININ FAYDALARI
    Susam yağı, özellikle kuru ciltler için, mükemmel bir cilt bakım ürünüdür. Aynı zamanda sağlık açısından da faydalar sağlayan susam yağı, hem dahili, hem de harici olarak kullanılabilen bir yağdır. Ayrıca yemeklere de katılarak kullanılabilir.
    Susam yağının en büyük özelliği vitaminler, mineraller, antioksidanlar... ve lesitin açısından çok zengin olmasıdır. Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içerir. Mineral olarak demir ve kalsiyumca zengindir. Sesamol, besamolin ve sesamin antioksidanları da yer alır. İçerdiği Omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklıdır.
    FAYDALARI
    - Müshil etkisi vardır. Bağırsakları yumuşatır.
    - Şeker hastalığına faydalıdır.
    - Yaralarda iyileştirici özelliği vardır.
    - Romatizma ve selülitlerde faydalıdır.
    - Her cilt tipine uygundur.
    - Muhtelif cilt sorunlarında faydalıdır.
    - Cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabilir. İçindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın derinlere kadar emilmesini sağlar. Böylece cildin yaşlanmasını engellenir.
    - Mantar enfeksiyonlarını engeller.
    - Kaş, kirpik ve saçları gürleştirici etkisi vardır.
    - Saç kırıklarını engeller.
    - Tırnaklar için etkilidir.
    - Doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. Saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. Özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. İçindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur.

    KULLANIM ŞEKLİ:
    Nemlendirici olarak banyo sonrasında vücuda masaj yapılarak uygulanır. Saç bakımında badem, fındık ve çam terebentin yağları ile birlikte kullanılabilir.
    Dahili ve harici olmak üzere iki şeklide kullanılan susam yağının dahili kullanımı için;
    aç karnına günde bir çay kaşığı içilmesi tavsiye edilir.

    Dışardan kullanım için ise; cilt ve saça masaj şeklinde uygulamak uygundur.
    UYARILAR:
    10 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Banyo sırasındaki kullanımlarda banyo zeminini kayganlaştırıcı özelliğine dikkat edilmelidir.

     
Susam Yağının Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Susam Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Susam Yağı Faydaları ve Kullanımı

    susam yağı faydaları susam yağı nasıl kullanılır yağının faydaları yağının kullanımı ve kullanımı İçeriği : Press yöntemiyle elde edilen %100 doğal susam yağı Faydaları : E vitamini ve mineraller bakımından zengindir. Cildin ve saçların E vitamini ihtiyacını karşılar. İçeriğindeki doymamış yağ asidi oranı ve kolestrolsüz olmasıyla kalbinizin dostudur. Masaj yağları için en iyi baz yağlardan...
  2. Susam yağının sırrı

    Susam yağının sırrı

    susam Meleklerim pastalarımızı, böreklerimizi ve kurabiyelerimizi süsleyen susamı hepimiz biliyoruz.Susamın kendisi gibi yağıda bir çok işe yarıyor.Susam yağı hakkında bilmediğiniz bir sır var bu sırrı merak edenler lütfen okusun:) Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içeren susam yağı mineral olarak da demir ve kalsiyum bakımından hayli zengin. İçeriğinde sesamol, besamolin ve sesamin...
  3. Susam yağının kullanıldığı yerler

    Susam yağının kullanıldığı yerler

    susam yağının kullanıldığı yerler susam yağı fiyatı susam yağı, faydaları, saça faydaları, cilde faydaları, nasıl kullanılır, ne işe yarar, fiyat, Göz altı kırışıklıkları için cilde oldukça faydalı olan susam yağının, saç üzerinde ki faydalı etkiside göz ardı edilmemelidir Melek'ler. Daha bir çok faydası olan susam yağını arzu ederseniz aktarlarda küçük şişeler içersinde oldukça uygun...
  4. Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Kozmetikte çokça kullanılan susam yağı, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir. 1-Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin...
  5. Güzelliğin sırrı susam yağında

    Güzelliğin sırrı susam yağında

    susam yağı neye yarar,susam yağının faydaları,susam yağının cilde faydaları,susam yağı güzelleştirirmi,susam yağı ile güzellik hakkında bilgiler Vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lesitin açısından zengin olan susam yağının sırrını keşfedin. Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içeren susam yağı mineral olarak da demir ve kalsiyum bakımından hayli zengin. İçeriğinde sesamol,...

Sayfayı Paylaş