gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Susam yağının kullanıldığı yerler

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    susam yağının kullanıldığı yerler susam yağı fiyatı susam yağı, faydaları, saça faydaları, cilde faydaları, nasıl kullanılır, ne işe yarar, fiyat,

    Göz altı kırışıklıkları için cilde oldukça faydalı olan susam yağının, saç üzerinde ki faydalı etkiside göz ardı edilmemelidir Melek'ler.

    Daha bir çok faydası olan susam yağını arzu ederseniz aktarlarda küçük şişeler içersinde oldukça uygun fiyatlarda alabilirsiniz Melek'lerim.

    [​IMG]



    Susam tohumları ve susam yağı kansere neden olabilen hücresel hasarları önleyebilen bir antioksidan olan zengin bir fitik asit kaynağıdır. Latince adı Sesamum indicum olan susam Pedeliaceae familyasındandır. Susamın tohumlarından %50 oranında susam yağı (Sesami oleumun) elde edilir. Susam tohumları potasyum, kalsiyum, fosfor, demir ve B vitamini içerir.

    Susam Yağının Faydaları

    Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir.

    Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin adında antioksidan bileşikler yeralır.

    Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

    İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir.

    Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir.

    Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur.

    Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı E vitamini de içerir.

    Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır. Susam yağından elde edilen susaminin kolesterolü kontol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor.

    Güneşten koruyucu yağ olarak kullanılabilir. Güneş ışığındaki UVA ve UVB‘den büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır.

    Eklem sorunlarında ağrının azaltılmasına yardım etmesi susam yağı yararları arasındadır.

    Yara ve yanık gibi durumlarda dışardan uygulanır.

    Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır.

    Yorgunluğa karşı enerji verir.

    Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.

    Cilt sağlığı için önemlidir. Cildin yaşlanmasını engellemeye yardım eder.

    Saç diplerine ve tırnaklara sürülür.

    Saçları besler ve canlılık kazandırır. Saça ve cilde masaj biçiminde uygulanır.

    Vitamin ve kalsiyum eksikliği sebebiyle sorunlu hale gelmiş tırnaklar için yararlıdır.

    Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır. Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır.

    İçindeki doğal lesitin antioksidanların ve de yağa eklenmiş olan diğer maddelerin ciltten kolay bir şekilde derinlemesine emilimini sağlar.

    Dahilen müshil olarak kullanılır.

    Mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere ve salatalara lezzet vermek amacıyla da kullanılır.

    Susam yağı tohumların preslenmesiyle elde edilir. Susam yağı alırken kavrulmamış susam tohumlarından soğuk sıkımla ve ısıl işlem görmeden üretilmiş, katkı maddesi eklenmemiş ve başka yağlarla seyreltilmemiş ve de renklendirici maddeler kullanılmamış olanlar tercih edilmelidir.

    Susam yağının etkisinden faydalanmak için kavrulmaması, sıcak suyla temas etmemesi ve ısıdan korunması gerekir.

    Serin, ışıktan uzak şekilde ve de ağzı kapalı biçimde saklanmalıdır.

    Bazı kişilerde dahilen kullanım alerjik etkiye neden olabilir.

    Susamdaki Sesamin ve sesamolin’in, Yüksek kan basıncını önlediği ve karaciğer hasarına karşı koruma sağladığı düşünülüyor.

    Susamın Besin Değeri (100 gr)

    A vitamini: 15 İ.U.

    Tiamin 1,07 mg;.

    Niasin: 2.7 mg;.

    Kalsiyum: 580 mg.

    Potasyum: 360 mg.

    Fosfor: 308 mg.

    Demir: 5.2 mg.

    Yağ: 24gm.

    Karbonhidrat: 10 gram.

    Protein: 9 gram.

    Kalori: 280

     
Susam yağının kullanıldığı yerler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kerevizin kullanıldığı yerler

    Kerevizin kullanıldığı yerler

    kerevizin kullanıldığı yerler, faydası, yararları, yaprakları, kalorisi, Maydanozgiller familasından olan ve salatası oldukça lezzetli olan kereviz başka nelerde kullanılır ve ne gibi faydaları vardır; buyrun öğrenelim Melek'lerim. Kervizde B vitamini ve demir vardır. - Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir, idrar söker, kan ve süt yapar,karaciğeri temizler. -Şeker, yüksek...
  2. Büyük harflerin kullanıldığı yerler

    Büyük harflerin kullanıldığı yerler

    Büyük harflerin nerelerde kullandığını bana birisi anlatabilir mi lütfen.
  3. Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları

    Susam yağı ve Faydaları susam yağının faydaları Kozmetikte çokça kullanılan susam yağı, özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir. 1-Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin...
  4. Sarıot ve Kullanıldığı Yerler

    Sarıot ve Kullanıldığı Yerler

    Sarıot nedir Sarıotun faydaları Sarıotun kullanıldığı yerler Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan şifalı bitkilerden sarıot ve kullanım alanları ile ilgili bilgileri aşağıda ki makalemizde bulabilirsiniz melekler :) Diğer İsimleri : Düğünçiçeği, Hasekiküpesi, Chlora perfoliata Botanik Bilgi : Centiyangiller familyasından; gök yeşili renginde bir bitkidir. Nemli kumsallarda yetişir....
  5. Güzelliğin sırrı susam yağında

    Güzelliğin sırrı susam yağında

    susam yağı neye yarar,susam yağının faydaları,susam yağının cilde faydaları,susam yağı güzelleştirirmi,susam yağı ile güzellik hakkında bilgiler Vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lesitin açısından zengin olan susam yağının sırrını keşfedin. Özellikle E, A ve B kompleks vitaminleri içeren susam yağı mineral olarak da demir ve kalsiyum bakımından hayli zengin. İçeriğinde sesamol,...

Sayfayı Paylaş