gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.628
    Beğenilen Mesajlar:
    1.524
    Ödül Puanları:
    113

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti sizlerde çok beğeniceksiniz.
    Süt reçeli lezzetli olmasının yanında ayrıca besliyici özellikte olması dolaysıyla çok avantajlı.Sütün faydalarını bilmeyen yoktur.Süt sevmeyen menepoza giren hanımlar,kalsiyum eksikliği olan çocuklar için çok faydalı.Malzemesi de külfetli değil.Sadece biraz özen biraz sevgi katıyorsunuz.Süt reçelini kurabiyelerinizde keklerinizde de kullanabilirsiniz.





    7.jpg




    Süt reçeli için gerekli malzemeler:

    * 5 su bardağı süt

    * 1 su bardağı şeker

    * 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

    *1 çay kaşığı vanilya

    Süt reçeli için hazırladığınız malzemeleri (karbonat hariç) geniş bir tencereye boşaltın,

    Kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak pişirin, şeker eriyene kadar bu işleme devam edin,

    şekerler eridikten hemen sonra karbonat ek edilerek kısık ateşte biraz daha karıştırılır,

    Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirmeniz gerekecek.

    2 saat boyuncu bu şekilde karıştırmanız gereken süt karışımının üzerinde oluşacak köpükleri kaşık yardımıyla alın,

    Süt bu şekilde karıştırdıktan sonra koyu bir rende dönüşecektir. Bu halde ocağın altını kapatın.

    Ocağın altını kapattıktan sonra 5 dakika çırpma teli ile çırpın,

    Hazırladığınız karışımı kavanoza alarak soğumasını sağlayın,

    Soğuduktan sonra dilediğiniz benzeri servis edebilirsiniz.

    Hazırladığınız süt reçelini üç hafta boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

    Ağız tadıyla tüketmeniz dileğiyle afiyet olsun.

     
Süt reçeli nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ceviz reçeli nasıl yapılır bilen var mı

    Ceviz reçeli nasıl yapılır bilen var mı

    Arkadaşlarım ceviz reçeli yapacağım tam olarak tarifi ve nasıl yapıldığını anlatan bir görsel video yada bir yazı var mı sağolun ?
  2. İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Nasıl Yapılır...Tarifi

    İncir Reçeli Tarifi İncir Reçeli Nasıl Yapılır Kıslar yaz geldi meyveler çoğaldı kışa hazırlıklar başladı sayılır....Peki incir reçeli sevenler nasıl yapılır biliyor mu??Çok kolay Yapımını aşağıda sizlerle paylaşıyorum...Şimdiden kolay gelsin ...Kuru incirin faydalarını da sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim.. İncir Reçeli Tarifi malzemeler: 120 adet reçellik soyulmuş incir...
  3. Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler

    Böğürtlen reçeli Nasıl Yapılır İşte Tarifimiz Melekler

    Böğertlen reçeli yapımı Böğürtlen reçeli tarifi Melekler ben şu aralar reçellere merak sardım her ne kadar son erik reçeli girişimim fiyaskoyla sonuçlansa da benim gibi reçel meraklıları vardır diye düşündüm ve böğürtlen reçeli yapımı bilgilerini sizlerle paylaştım umarım sizin reçeliniz benimki gibi olmaz hahaha Malzemeler 600 g böğürtlen 400 g toz şeker ½ çay kaşığı limon...
  4. kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?

    kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?

    selam herkese.... sorum şu: kutu sütten yoğurt mayaladım tutmadı, nerde hata yapmış olabilirim? açık sütten zaten hep yoğurt yapıyorum aslında,ama kutu sütle olmadı nedense ?
  5. Süt reçeli nasıl yapılır?

    Süt reçeli nasıl yapılır?

    Kahvaltı sofraları reçelsiz olmaz.Özelliklede çocuklar bu tatlı lezzete bayılır.Kahvaltı sofralarımızda sıklıkla tercih ettiğimiz reçelin bir çok çaşidi var.Günümüzde nerdeyse her sebzenin meyvenin besinin reçeli yapılmakta.Reçel konusunda farklı lezzetler denemek isteyenler için bu günkü tarifimiz süt reçeli.İlk duyduğumda burun kıvırdığım ama tadına bakınca da müptelası olduğum bu lezzeti...

Sayfayı Paylaş