Sütlü Bulgur Çorbası nasıl yapılıyor

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Sütlü Bulgur Çorbası nasıl yapılıyor
Sütlü Bulgur Çorbası yapmıştı kayınvalidem bende çekindim tarifini isteyemedim acaba Sütlü Bulgur Çorbası nasıl yapılıyor içinizde tarifini yapılışını bilen var mı?
 
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler;[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 Su bardağı bulgur (ayıklanıp, yıkanmış)[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]2 Patates (soyulup küp küp doğranmış)[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 Su bardağı süt[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 Çay kaşığı tuz[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Üzeri için;[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 3 Yemek kaşığı sıvı yağ[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]1 Tatlı kaşığı pul biber[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yapılışı;[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bulgur ve patatesler bir tencerede haşlanır.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Suyunu çekmek üzere iken süt ve tuz ilave edilip, 1 taşım daha kaynatılır.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Servis yapılmadan önce kızdırılmış yağ-pul biberden oluşan sos dökülür.[/FONT]​
 
Geri
Üst